Parādu, kā gatavoju grūbas: vīrs un bērni ēd kā piedevu un lūdz gatavot biežāk

edzive

Grūbas gatavoju šādā veidā, tagad vairs negatavoju citādi. Recepte man patika galvenokārt garšas dēļ un, protams, pagatavošanas vienkāršības labad, visu gatavoju gan uz cepešpannas, gan cepeškrāsnī. Rezultāts ir tik garšīgs, ka pirkstus aplaizīs, pat tie, kam nepatīk grūbas!

Sastāvdaļas:

  • Pērļu grūbas – 300 gr.
  • Sāls – 1/2 tējk
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Burkāni -1-2 gab.
  • Sīpols -1-2 gab.
  • Ūdens -600-700 ml.
  • Vistas gaļa – 900 gr.
  • Sāls – 1 tējk
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • paprikas pulveris -1/2 tējk
  • Karijs – 1/3 tējk
  • Ķiploki – 2-3 daivas.
  • augu eļļa – 3-4 ēdamk.

Pagatavošana

Pērļu grūbas kārtīgi noskalo un aplej ar aukstu ūdeni, ļauj nostāvēties 1-2 stundas, var atstāt uz nakti.

Tagad marinēsim vistu, man šodien ir šķiņki – gaļu liek bļodā, pievienojiet sāli, melnos piparus, paprikas pulveri, kariju pievieno 2-3 ķiploka daiviņas pēc tam, kad izlaiž caur presi. Aplej ar augu eļļu un labi samaisa.

Kamēr gaļa nedaudz marinējas, sagriež mazos kubiņos sīpolu, burkānus sarīvē uz rupjās rīves un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz mīksti.

Cepešpannu ieziežam ar augu eļļu, uzliekam virsū burkānus un pērļu grūbas, apceptu sīpolu (lieko šķidrumu notecinām), pievienojam sāli un piparus pēc garšas, tad labi sama visas sastāvdaļas.

Liekam virsū gaļas gabaliņus un aplejam ar ūdeni, lai grūbas pilnībā noslēptos, tas ir ļoti svarīgi, ūdens jābūt pietiekami daudz, citādi grūbas neiztvaiko un būs cietas.

Ielikt sakarsētā cepeškrāsnī un gatavot t 190 grādos 60 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 100 grādiem un vāra vēl 15-20 minūtes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More