Ikviena saimniece jau laikus piedomā, ko gatavos svētku galdam, pat ja laika ir pavisam maz. Es vienmēr glabāju šo galvenā karstā ēdiena recepti pie rokas īpašiem gadījumiem, it īpaši, ja man patiešām nav laika. Gaļa, kas cepta cepeškrāsnī pēc šīs receptes, ir lieliski piemērota šādiem brīžiem. Visas sastāvdaļas, kas nepieciešamas šī gardā un ļoti iespaidīgā ēdiena pagatavošanai, ir atrodamas raksta beigās.
PAGATAVOŠANA:
Ēdiena gatavošanai vispiemērotākā ir cūkgaļas fileja vai kakla daļa. Tā kā man patīk vieglāks variants, es izmantoju fileju. Gaļu nepieciešams nomazgāt, nosusināt ar dvieli, lai uz tās nepaliktu mitrums un veikt dziļus iegriezumus aptuveni 2-3 cm attālumā vienu no otra, atstājot pamatni neskartu. Jūs iegūsit tā saukto “akordeonu”.
Rūpīgi pārklājiet gaļu no visām pusēm ar sinepēm, īpašu uzmanību pievēršot griezumiem. Gaļu vairs īpaši nevajag sālīt un piparot, jo sinepes jau to visu satur pietiekamā daudzumā. Gaļu nevajag atstāt marinēties. Sinepes tik un tā visu izdarīs ļoti ātri.
Sagatavo konservētus ananāsus. Lai to izdarītu, nolejiet sulu no burkas un pārgrieziet ananāsu gredzenus uz pusēm. Gredzenu pusītēm jābūt tieši tik daudz, cik uz gaļā ir izdarīti iegriezumi.
Ēdiena gatavošanai būs nepieciešams arī siers. Tas var būt jebkāds siera. Ja siers ir ciets, tad to nepieciešams sagriezt plānos kvadrātos. Varat arī izmantot jebkuru kausētu sieru, piemēram “Dzintara klasisko” sieru šķēlēs.
Katrā gabalā jums ir jāievieto puse ananāsa. Ananāsam “jāieguļ” sierā ar apaļo pusi uz augšu.
Katrā gaļas izgriezumā ielieciet siera un ananāsa gabalu. Jūs izveidosiet krāsainu “akordeonu”. Ja siera gabaliņi saplīst, nekas. Galvenais, lai viss būtu izklāts vienmērīgi.
Aptiniet gaļu ar foliju un novietojiet uz cepešpannas vai jebkura piemērota cepšanas trauka. Uzticamībai ņemu 2-3 kārtas, jo… Folijs dažreiz saplīst. Un būs nepatīkami, ja caur šiem bojājumiem iztecēs visa garšīgākā un nepieciešamākā sula.
Gaļu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep vispirms 50 minūtes folijā, tad atver foliju un cep vēl 10 minūtes 200 grādos vai 5 minūtes grila režīmā, lai gaļa un ananāsi būtu nedaudz brūni.
Šādi sanāk cepeškrāsnī cepta gaļa ar sieru un ananāsiem. Ļoti skaists, garšīgs un sulīgs ēdiens bez lielām “klapatām” un lielu skaitu dažādu sastāvdaļu, lieliski piemērots jebkuram galdam.
Šo gaļas ēdienu var pasniegt ar jebkuru piedevu. Tas izskatās ļoti iespaidīgi un nekad nepaliek pāri.
Sastāvdaļas:
- Cūkgaļas fileja vai kakls – 800 g
- Jebkurš siers – 280 g (cietais vai kausētais)
- Konservēti ananāsu gredzeni – 450 gr
- Jebkuras sinepes – 4 tējk.