Kopā ar vasaras siltumu ir atnākusi vēlme ēst tikai vieglus un atsvaidzinošus ēdienus. Ar uzkodām viss ir vienkārši: dārzeņu pārpilnība, ko var cept, pievienot salātiem vai ēst vienkārši tāpat, kā arī gaļas ēdieni, kurus var ievērojami atvieglot. Iesakām eksperimentēt un pagatavot gaisīgus pīrādziņus pievienojot svaigus jaunus kāpostus. Šāds otrais ēdiens patiks pat tiem, kas baidās par savu figūru pirms pludmales sezonas, jo kotletes tiek gatavotas bez maizes, mannas, miltiem. Lai gaļas bumbiņas turētos kopā un neizjuktu, izmantojam biezpienu. Tas ir garšīgs un zemas kaloritātes. No dotā produktu daudzuma iegūsiet ap 12 kotletes.
Sastāvdaļas:
- Vistas maltā gaļa – 600g
- Kāposti – 200g
- Biezpiens – 80g
- Olas – 1gb
- Dilles
- Ķiploku pulveris – 0,5 tējk.
- Hmeli-suneli – 0,5 tējk.
- Pipari malti
- Sāls
Pagatavošana:
Dziļā traukā samaisa gaļu ar sāli, ķiplokiem, hmeli-suneli un pipariem. Nomazgā, nosusina, smalki sagriež jauno kāpostu. Atsevišķā traukā sajauc biezpienu ar olu, iegūto masu pievieno gaļai. Pievieno sasmalcinātas dilles un kāpostus, visu kārtīgi samaisa. Ar mitrām rokām no iegūtās masas veido kotletītes. Izliek tās uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek ar nelielu atstatumu vienu no otras. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm. Ja vēlaties lai kotletītes ir vēl sulīgākas, tad var ņemt nevis filejas malto gaļu, bet šķiņķi. Tikai noteikti pirms tam noņemiet ādu.