Pīrāgs ar vistu un dārzeņiem

edzive

Sastāvdaļas

  • Sviests – 2 ēd. kar. 
  • Sīpols – 1gb
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Timiāns kaltēts – 1 tējk. 
  • Baziliks kaltēts – 1/2 tējk. 
  • Rozmarīns – 1 tējk. 
  • Paprika – 1 tējk. 
  • Sāls
  • Pipari
  • Vista gatava – 3 tases
  • Milti – 2 ēd. kar. 
  • Baltais vīns – 1/2 glāzes
  • Burkāns – 1 tase
  • Pupiņas – 1 tase
  • Kārtainā mīkla – 1.5 loksnes
  • Olas – 1gb
  • Ūdens – 1 ēd. kar. 
  • Pētersīļi svaigi 
  • Vistu vai dārzeņu buljons – 1.5 tases

Pagatavošana

Mīklu atkausē iepriekš. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Uzkarsē lielu pannu( bez plastmasas rokturiem) uz vidējas uguns un izkausē sviestu. Apcep sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku līdz kļūst mīksti (1-2 minūtes_ . Pievieno sausās garšvielas, papriku, sāli un piparus. Pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Samazina uguni, pielej balto vīnu un gatavo maisot vēl 4-5 minūtes. Pielej buljonu, pievieno vistas gaļu, kas sagriezta nelielos gabaliņos un dārzeņus. Kārtīgi samaisa un sautē vēl 1-2 minūtes. Pannu noņem no uguns. Kārtaino mīklu izrullē, sagriež kvadrātos un izliek pa virsu pildījumam uz pannas. Ar dakšiņu iedur vairākās vietās. Virsu pārsmērē ar olu, kas samaisīta ar 1 ēdamkaroti ūdens. Nedaudz uzber sāli. Cep cepeškrāsnī 35-40 minūtes līdz kļūst zeltaini brūna. Pīrāgam ļauj atpūsties piecas minūtes, apkaisīt ar svaigiem pētersīļiem un pasniedz. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More