Šī ir recepte, kuru vajadzētu pierakstīt savā recepšu krājumā katrai saimniecei, kura nemīl pavadīt ilgu laiku pie plīts. Mājās gatavotie grauzdiņi vienmēr sanāk garšīgi, kraukšķīgi, aromātiski un ir daudz labāki par veikalā nopērkamajiem. Un pagatavot tos var patiešām pa 5 minūtēm.
Ir divi pagatavošanas varianti. Pirmais – maizes gabaliņi tiek apcepti uz pannas kopā ar visām pārējām piedevām. otrs – grauzdiņus var cept cepeškrāsnī. Tā kā grauzdiņi ir nelieli, tad cepšana neaizņems vairāk par 5 minūtēm, bet temperatūra būs 200 grādi.
Vasarā labāk ir gatavot uz pannas, jo virtuvē jau tāpat ir karsti, bet ziemā var gatavot cepeškrāsnī.
Sastāvdaļas:
- Maize jebkura – dažas šķēlītes
- Sāls – pēc garšas
- Ķiploki – 1 daiviņa
- Eļļa cepšanai uz pannas- 30ml
Pagatavošana:
Kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, uzreiz sagriež maizi. Vislabākā ir tostermaize – viegli sagriezt un ir mīksta, nav jāgriež nost maliņas. Sagriezto maizi liek uz pannas, kur uzreiz uzlej eļļu. Var grauzdēt arī uz sausas pannas, ja negrib eļļu. Pievieno sāli. Sāls vietā var izmantot kādu citu garšvielu vai buljona kubiņu. Ķiploku notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Cep grauzdiņus līdz tie iegūst zeltainu garoziņu no visām pusēm. Gatavos ķiploku grauzdiņus pārliek bļodiņā un var uzreiz pasniegt. Vislabāk tie garšo ar aukstu alu.