Sveiki visiem! Ja jums patīk konditorejas izstrādājumi ar gaļu, jūs esat nonācis īstajā vietā. Gribu iepazīstināt ar recepti slinkiem cilvēkiem. Un es to tā saucu, jo no mīklas nekas nav jāveido. Bez lielas apgrūtinājumiem un daudz laika, kā arī novēršot lieku traci, var izcept ļoti garšīgu gaļas sacepumu! Būtībā es nerunāju par vairumam no mums ierastajiem pildītajiem pīrāgiem, bet gan no mīklas gatavotu gaļas pīrāgu ar maltās gaļas un sīpolu kārtu. Gatavošanas metode ir ļoti vienkārša!
Pagatavošana:
Sīpolu sakapā mazos gabaliņos.
Pannu labi uzkarsē. Pannā sīpolus apcep zeltaini brūnus. Cepot sīpolu, neaizmirstiet to ik pa laikam apmaisīt. Svarīgs nosacījums veiksmīgai pīrāga pagatavošanai ir tas, ka pildījums vispirms ir pilnībā jāsagatavo, tas ir, jāpakļauj termiskai apstrādei. Mūsu gadījumā jums ir nepieciešams cept sīpolu un sautēt gaļu.
Kad sīpols ir zeltaini brūns, tam var pievienot maltu liellopa gaļu.
Sāliet pildījumu pēc garšas. Sautē uz lēnas uguns, līdz maltā gaļa ir gatava.
Sagriež tomātu, lai ar to dekorētu sacepumu.
Atsevišķā bļodā kefīru samaisa ar cepamo pulveri. Sakuliet trīs vistu olas un samaisiet produktus.
Pievieno miltus. Konsistencei beigās jābūt līdzīgai krējumam.
Labāk pīrāgu gatavojiet traukā ar augstām malām, jo cepeškrāsnī mīkla apjomā palielinās.
Vispirms pusi mīklas lej cepeškrāsnī cepamajā traukā. Formu iesaku pārklāt ar cepampapīru, lai vieglāk dabūt gatavo pīrāgu ārā un skaisti pasniegtu.
Visu pildījumu liek uz mīklas kārtas. Vienmērīgi izklājiet to pa visu virsmu.
Pēc tam pār malto gaļu pārlej atlikušo daļu mīklas un liek virsū iepriekš sagatavotos tomātus.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes. Slinkais gaļas sacepums ir gatavs!
Liels pluss ir tas, ka to var ēst gan siltu, gan aukstu. Tas nezaudēs savu garšu un izskatu pat pēc atdzesēšanas.
Sastāvdaļas slinkajam pīrāgam:
- kefīrs 400 ml;
- Maltā gaļa 400 gr.;
- sīpols 80 gr.;
- milti 300 gr.;
- olas 3 gab.;
- sāls 1 tējk. (+ 0,5 tējk uz pildījumu);
- cukurs 1 tējk;
- soda 0,5 tējk;
- saulespuķu eļļa 3 ēd.k. l.;
- tomāti 1 gab.