Mīkla ir viegli pagatavojama un bez rauga. Pildījumam var izmantot arī ābolus ar cukuru.
Sastāvdaļas:
- Piens – 250ml
- Kefīrs – 100ml
- Sāls – 1 ēd. kar.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Milti – 500g
- Sviests apsmērēšanai – 100ml (izkausēts)
Pildījumam:
- Kartupeļi – 5-6gb
- Zaļumi
- Eļļa – 30ml
- Sāls
Pagatavošana:
Traukā lej siltu pienu, kefīru, pievieno sāli, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa. Iesijā miltus un ar rokām jauc mīklu. Mīklai jāsanāk vidēji biezai un nelīpošai pie rokām. Sagriež četrās daļās. Ļauj 10 minūtes pastāvēt.
Tikmēr sasmalcina mīļākos zaļumus. Vārītus kartupeļus saspaida lai veidojas biezenis, pievieno zaļumus, eļļu, sāli un kārtīgi samaisa.
Ņem vienu daļu mīklas un plāni izrullē. Nosmērē ar izkausētu sviestu. Mīklas vienu malu uzloka uz vidu un nosmērē ar sviestu. Virsū uzklāj pretējo malu un atkal nosmērē ar sviestu. No apļa sanāk mīklas strēmele. Ņem atkal malas un saloka – apsmērē, no otra gala tāpat. Tagad sanāk mīklas kvadrāts. Izrullē otru mīklas daļu tāpat ļoti plānu. Centrā liek iegūto kvadrātu no pirmā mīklas gabala. ”Iesaiņojam” to mīklā: no sākuma uzliekot uz tā apakšējo malu, tad augšējo, tad sānu malas. Pie tam katru malu iesmērē ar sviestu. Tādā veidā sanāk divas sagataves. Ieliek uz 10 minūtēm saldētavā.
Mīklu atkal izrullē, nedaudz iesmērē ar sviestu, pa vidu liek kartupeļu pildījumu un pārklāj ar pusi mīklas, uzsmērē sviestu, uzklāj otru pusi mīklas un kārtīgi aizspiež sānu un abus galus. Tādā pašā veidā sagatavo otru kukulīti.
Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, ar savienojuma vietu uz leju. Apsmērē ar olu dzeltenumu. Ja ir vēlēšanās, augšpusē var izdarīt iegriezumus šķērsām pāri. Cep 180 grādos līdz kļūst skaisti brūns.