Kā pelmeņus pagatavot divreiz garšīgāk: recepte, pēc kuras mans vīrs atsakās ēst parastos pelmeņus

edzive

Kad pirmo reizi gatavoju “dubultos” pelmeņus, man nebija ne jausmas, cik tie būs garšīgi! Un tagad gan vīrs, gan bērni prasa, lai es šos pelmeņus vāru biežāk!

Pelmeņiem var izmantot pilnīgi jebkuru mīklu. Šoreiz gatavoju no piena mīklas, bet vienu no manām iecienītākajām mīklām variet atrast arī šeit: Mīklas receptēm vienmēr jābūt pa rokai, tās man visas ir piestiprinātas pie ledusskapja, tāpēc kūkas un pīrādziņi man izdodas vienmēr

Mīkla no verdoša ūdens. Bļodā iesijā 3 glāzes miltu (glāze 250 ml). Vidū – ola, 0,5 tējk. sāls un 3 ēd.k. eļļa. Sajaucu ar miltiem un ieleju daļēju glāzi verdoša ūdens – apmēram 230 ml (tikai vārīta ūdens!). Es maigi mīcu (jo mīkla ir karsta!). Atstāju uz 15 minūtēm.

Nav nepieciešams pievienot miltus. Šī mīkla nelīp pie rokām! Nogriežu nedaudz mīklas, izveidoju “desu” un sagriežu gabaliņos.

Es nekad negriežu mīklu ar glāzi – man nepatīk pēc tam vākt mīklas paliekas – ir grūti tās atkal izrullēt, bet nergibas arī mest ārā.

Tad ņemu divus mīklas gabaliņus un izrullēju. Iznāk divi identiski apļi. Katru apli no vienas puses izrullēju plānāku. Un es savienoju šos divus apļus ar plānākajām malām. Kā šis:

Tagad nāk pati interesantākā daļa. Vienai pusei lieku malto gaļu, otrai kartupeļu biezeni. Malto gaļu parasti gatavoju no divu veidu gaļas, pievienoju sāli, melnos piparus un sīpolu. Sulīgumam varat pievienot nedaudz ledus ūdens.

Kartupeļus vienkārši novāru sālsūdenī un samīcu.

Es savienoju malas. Iznāk dubultie pelmeņi.

Pelmeņus vāru sālsūdenī. Kad tie uzpeld virspusē, pavāriet vēl 5-6 minūtes. Ūdenim var pievienot lauru lapu un melnos piparus (ja patīk). Vispār es gatavoju kā parastos pelmeņus! Šādi izskatās pelmeņi šķērsgriezumā:

Turklāt kartupeļu biezeņa vietā var izmēģināt arī, piemēram, kāpostu pildījumu. Labu apteīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More