Zeltaini kartupeļi ar ribiņām. Tas ir vienkārši sātīgi, garšīgi un lielisks ēdiens, ko pasniegt uz svētku galda. Kartupeļi iznāk mīksti no iekšpuses, un ribiņas ne tikai apetelīgi izskatās, bet arī izdodas ļoti garšīgas.
Sastāvdaļas:
- Cūkgaļas ribiņas – 1 kg.
- Kartupeļi -1 kg.
- Sāls – 1,5 tējk.
- Piparu maisījums – 1/2 tējk.
- ūdens – 100 ml.
- augu eļļa – 300 ml.
Sīpolu marinādei:
- Sīpols – 1 gab.
- Sāls – 1/2 tējk.
- Cukurs -1/2 tējk.
- Melnie pipari – pēc garšas
- Zaļumi – pēc garšas
- Etiķis – 1 ēd.k.
Pagatavošana:
Ņem aptuveni vienu kilgoramu kartupeļu, tos nomizo un rūpīgi nomazgā. Ja kartupeļi ir ļoti lieli, tad tos sagriež mazākās daļās.
Ribiņas var izmantot jebkādas. Man šodien ir cūkgaļas ribiņas un gatavošu tās.
Jāņem katls vai kazans un jāielej tajā tik daudz eļļas, lai tā nosegtu kartupeļus.
Eļļu uzkarsē un liek tajā kartupeļus.
Kartupeļus apcep zeltainā krāsā. Laika ziņā tās būs kādas piecas līdz sešas minūtes.
Tad kartupeļus no katla izņem un tajā pašā eļļā liek ribiņas.
Cepam piecas minūtes līdz zeltainai krāsai. Man visa gaļa katlā nesagāja, tāpēc cepu divos piegājienos.
Pēc ribiņu apcepšanas lieko eļļu nolej un katlā atstāj aptuveno daudzumu – piecas līdz sešas ēdamkarotes. Tad katlā atpakaļ liek kartupeļus un ribiņas.
Uzreiz pievieno pusotru tējkaroti sāls un iemīļotākās garšvielas un nobeigumā uzlej 100 mililitrus karsta ūdens (tas būs pieteikams daudzums, lai kartupeļi izvārītos un gaļa nepārgatavotos).
Liekam virsū vāku un sautējam 40 līdz 60 minūtes uz vidējas uguns līdz gaļa ir gatava. Gatavošanas ilgums ir atkarīgs no gaļas, ja, piemēram, tā ir vistas gaļa tad pietiek ar 45 minūtēm.
Gaļas gatavību pārbaudam ar nazi.
Šādai gaļai lieliski piestāvēs marinēti sīpoli. Sīpolus sagriež pusgredzenos un liek bļodiņā.
Sīpoliem pievieno pustējkaroti sāls un cukura, mazliet melnos piparus, ēdamkaroti etiķa un zaļumus pēc garšas un iespējām. Sīpolus atstāj marinēties kādas divas līdz trīs minūtes.
Kad ēdiens gatavs, tad uz šķīvja liek kartupeļus, pa virsu ribiņas un marinētos sīpolus!
- Kartupeļus salātiem vairs nevāru: redzēju, kā tos gatavo restorānos un tagad daru tāpat
- Garšīga mājās gatavota aukstā gaļa bez noslēpumiem! Kā pareizi pagatavot dzidru galertu
- Pēdējā laikā bieži pērku parastu lavašu: parādu, ko no tā gatavoju (vienkārši, bet neparasti)
- Salāti svētkiem: vienkāršas un garšīgas receptes! Jums noteikti garšos!
- Trifle. Deserta recepte, kas ir vairāk kā 400 gadus sena