Iemācījos šo recepti gatavot laukos. Vienkārši un ārkārtīgi garšīgi!

edzive

Neticami garda gaļa ar kartupeļiem, ko pasniedz kopā ar olu salātiem. Šo recepti man iemācīja vectēvs laukos un kad jūs to izmēģināsiet, tad vēlēsieties gatavot atkal un atkal. Šīs receptes pagatavošana neaizņems ilgu laiku, tai ir vienkāršas sastāvdaļas un varēsiet pagatavot gardu maltīti ar mīlestību visai ģimenei!

Sastāvdaļas:

Sacepumam

  • 1 kilograms cūkgaļas;
  • 5 – 6 kartupeļi;
  • Sāls;
  • Malti melnie pipari;
  • 1 sīpols;
  • 100-120 grami siera;
  • 1 tējkarote graudaino sinepju;
  • 2-3 tējkarotes bezpiedevu jogurta;
  • 2 tējkarotes majonēzes

Olu salātiem

  • 3 olas;
  • Svaigs gurķis 2gab;
  • Sauja olīvas;
  • Pētersīļi;
  • Sīpolloki;
  • 1 tējkarote bezpiedevu jogurta;
  • 2 ēdamkarotes majonēzes;
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana

Ņem cūkgaļas (karbonādes, lāpstas) gabalu un sagriež 0,5-0,7 mm plānās šķēlēs.

Cūkgaļas šķēles pārklāj ar pārtikas plēvi un viegli ar gaļas āmuru izklapē.

Nomizo 5-6 kartupeļus, sarīvē uz rupjās rīves un pēc tam kartupeļiem nospiež lieko sulu. Kad tas izdarīts, tad kartupeļiem pievieno sāli un maltus melnos piparus.

Iepriekš ietaukotā cepamajā traukā kārto rīvētos kartupeļus. Sīpolus sagriež pusgredzenos un izkaisa virs izlīdzinātajiem kartupeļiem.

Gaļu apkaisa ar pipariem un sāli un izkārto cepamajā traukā.

Kad kartupeļi un gaļa sagatavoti, tad jāpagatavo pildījums. Sarīvē 100-120 gramus siera un tam pievieno sinepes, majonēzi un divas līdz trīs tējkarotes jogurta. Var būt jebkurš bezpiedevu jogurts – bifido, grieķu, turku u.c. Visu kārtīgi samaisa.

Pildījumu liek virsū gaļai un vienmērīgi izlīdzina.

Cepamo trauku apklāj ar iepriekš samitrinātu cepamo papīru un foliju.

Cepamo trauku liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 20 minūtes.

Kamēr cepeškrāsnī gatavojas sacepums, tikmēr piedevai pagatavo salātus ar olu. Olas novāra. Svaigu gurķi sagriež kubiņos, olīvas sasmalcina. Tāpat sasmalcina pētersīļus, sīpollokus, kā arī atdzesētas olas un visu liek dziļā bļodā.

Kad pagājušas 20 minūtes, tad sacpumam noņem cepamo papīru un foliju un cep krāsnī vēl 20 minūtes.

Salātiem pievieno vienu tējkaroti jogurta, divas ēdamkarotes majonēzes, kā arī sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa.

No cepeškrāsns izņem sacepumu, sadala gabaliņos un pasniedz ar salātiem! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More