Gardo lauku kartupeļu noslēpums (rādu, kā es tos gatavoju)

edzive

Protams, recepte nav jauna. Protams, es neesmu vienīgais, kas to dara. Protams, nevienu pārsteigt neizdosies (un es arī necenšos). Bet tomēr nolēmu padalīties ar recepti. Ja neesi to izmēģinājis šādā veidā, ļoti iesaku!

PAGATAVOŠANA:

Kartupeļus KĀRTĪGI nomazgāju (tam izmantoju jaunu trauku mazgājamo sūkli) mizu parasti nemizojuu. Pēc tam kartupeļus sagriežu daiviņās.

Tad pievienoju garšvielas un sāli. Garšvielas, protams, var ņemt jebkuras. Es parasti ņemu sausus garšaugus, aromātiskus garšaugus, paprikas maisījumu un šķipsniņu malta koriandra. Pievienoju augu eļļu (man ir olīveļļa) un samaisu.

Kartupeļus izklāju uz cepešpannas un lieku līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cepu aptuveni 35-40 minūtes. Bet, protams, viss ir atkarīgs no kartupeļu šķirnes un pašas cepeškrāsns.

Kartupeļus izklāju uz silikona paklājiņa (var izmantot cepampapīru). Es nekad neizmantoju foliju – kartupeļi pielīp. |Izklāju šķēles nelielā attālumā vienu no otras. Tad kartupeļi izcepsies labi un vienmērīgi.

Gatavos kartupeļus apkaisa ar smalki sakapātu ķiploku un zaļumiem. Pasniedz ar skābā krējuma mērci.

Jā, šeit nav noslēpumu. Šeit viss ir vienkāršs un skaidrs. Bet ir interesantāks veids, kā pagatavot šādus kartupeļus. Un ātrāk!

Kartupeļus nomizoju, tāpat sagriežu ripiņās. Tad tos ļoti rūpīgi reizes 3 – 4 noskaloju aukstā ūdenī. Tad kartupeļus aplej ar verdošu ūdeni, pārklāju ar šķīvi un ļauju nostāvēties 2-3 minūtes. Tad izleju verdošo ūdeni.

Tad kartupeļus aplej ar verdošu ūdeni, pārklāju ar šķīvi un ļauju nostāvēties 2-3 minūtes. Tad izleju verdošo ūdeni.

Pēcāk kartupeļus liek uz papīra dvieļa un rūpīgi nosusina.

Pievienoju eļļu, sāli un garšvielas. Šeit paņēmu gatavu garšvielu kartupeļiem un melnos piparus.

Un tad seko mans lielais noslēpums – rīvmaize. Es kartupeļiem pievienoju rīvmaizi un nedaudz eļļas.

Lieku līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cepu līdz gatavībai. Parasti ar šo kartupeļu pagatavošanas metodi tas aizņem 20-25 minūtes. Bet, protams, tas atkarīgs no cepeškrāsns specifikas.

Kartupeļi iznāk ar kraukšķīgu (ļoti kraukšķīgu) un garšīgu garoziņu un ļoti mīkstu vidu.

Var pārkaisīt ar ķiplokiem un zaļumiem. Bet šie kartupeļi ir ļoti garšīgi arī tāpat! Izmēģiniet šo, ja šī metode jums ir jauna.

Sastāvdaļas:

• Kartupeļi – 4-5 gab.

• Rīvmaize (man ir mājās gatavota) – 4-5 ēd.k.

• Augu eļļa – 2-3 ēd.k.

• Melnie pipari

• Garšvielas kartupeļiem – 1 tējk.

• Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More