Gaļa kartupeļu cepurītē: pat gardēži nepaliks vienaldzīgi

edzive

Ir reizes, kad vēlamies vai nu savu ģimeni, vai kādu citu viesi palutināt ar kādu oriģinālu un gardu ēdienu. Šī būs īstā recepte, jo galdā varēsiet likt sulīgu gaļu ar kartupeļu cepurīti. Neparasts, bet ļoti garšīgs ēdiens, kas kūst mutē un viesus neatstās vienaldzīgus!

Sastāvdaļas

  • 700g maltās gaļas
  • 1kg kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 2 olas
  • sāls un maltie pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote eļļas cepšanai

Pagatavošana

Dodiet priekšroku gaišākiem kartupeļiem, kuri iekšpusē ir vairāk dzelteni, tādējādi cepurīte iznāks daudz glītāka un košāka. Malto gaļu var iegādāties vai nu veikalā, vai arī pagatavot pats no kāda treknāka cūkgaļas gabala. Ieteicams, ka uz 1kg gaļas nedrīkst būt vairāk kā 200g speķa, citādi ēdiens būs pārsātināts ar taukiem.

Vispirmas gatavo pildījumu. Smalki sagriež sīpolus un apcep iepriekš uzksarsētā pannā līdz tie ir zeltaini brūni. Sīpoliem pievieno malto gaļu. Visu laiku pa laikam apmaisa 10 minūšu garumā uz lēnas uguns. Pievieno sāli un piparus.

Tad veido cepurīti. Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, ietin marlē un nospiež. Arī sieru sarīvē uz rupjas rīves. Pusi iegūtās masas sajauc ar kartupeļiem, pievieno olas, sāli un melnos piparus, un visu kārtīgi samaisa.

Tad sāk veidot kartupeļu-gaļas bumbiņas. Ņem apaļu tasīti un ieklāj tajā pārtikas plēvi un ieliek 2 ēdamakrotes kartupeļu un maltās gaļas maisījumu. Bumbiņu vedido tā, lai vidū būtu ieplaka, kurā veidosiet cepurīti. Tajā ieliek 1 tējkaroti siera, bet pa virsu liek divas ēdamkarotes ar kartupeļu-siera masu.

Ar veidošanu var variēt pēc sirds patikas. Kad viss gatavs, liek visu cepamās plāts un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī uz 200 grādiem 40 minūtes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More