Frikadeles pannā apberu ar rīsiem. Gatavoju vienkāršas un gardas vakariņas (padalos ar savu recepti)

edzive

Šim garšīgajam un skaistajam ēdienam nav atsevišķi jāvāra rīsi un atsevišķi jāvāra frikadeles. Viss tiek darīts uzreiz, kopā un vienā pannā. Šādi bez lieliem apgrūtinājumiem virtuvē pagatavoju labas un sātīgas ģimenes vakariņas. Receptes sastāvdaļas ir vienkāršas un pieejamas, kuras gandrīz vienmēr ir pa rokai jebkurai mājsaimniecei. Un dažas sastāvdaļas var mainīt pēc savas gaumes.

Visas sastāvdaļas ir raksta beigās, un tagad es jums parādīšu soli pa solim sagatavošanas metodi.

GATAVOŠANA

Samaisiet malto gaļu un ļoti smalki sagrieztus sīpolus, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un kārtīgi samīciet ar rokām. Maltai gaļai der jebkura gaļa. Šajā receptē izmantoju liellopu gaļu.

No maltās gaļas veido gaļas bumbiņas. No norādītā sastāvdaļu daudzuma man sanāca 14 gab. Tās ir vidēja izmēra.

Sagatavojiet visus nepieciešamos dārzeņus. Tie ir jāsagriež iepriekš, jo šis ēdiens ātri pagatavojas, tāpēc gatavošanas laikā nebūs laika sasmalcināt. Sasmalciniet tomātus, sīpolus, sarkano papriku un, ja vēlaties, seleriju. Man tā ļoti patīk šādos ēdienos. Bet, ja selerijas nav, tad to var aizstāt ar zaļo papriku vai iztikt pavisam bez tās, bet tad ņem nedaudz vairāk dārzeņu, tieši tādā selerijas svarā, kāds norādīts receptē. Visi dārzeņi ir jāsagriež mazos kubiņos.

Pannu liek uz nedaudz lielākas uguns par vidēju, ielej tajā nedaudz augu eļļas un, viegli maisot, sautē tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, apmēram 30 sekundes. Tad sīpolam vienlaikus pievieno seleriju un papriku. To visu viegli apcep apmēram 30 sekundes, atceroties nepārtraukti maisīt.

Liek frikadeles dārzeņos un apcep 30 sekundes no abām pusēm. Šajā laikā arī dārzeņi nedaudz vairāk apcepsies. Bet jaukt tos ar gaļu pagaidām nevajag. Vienkārši uzmanīgi apgrieziet kotletes no vienas puses uz otru. Procesa laikā nesamaziniet uguni.

Kad kotletes apceptas, pannā liek sakapātus tomātus, uzmanīgi izlīdzina un nemaisot visu kopā apcep vēl 30 sekundes. Un tikai pēc tam visu viegli samaisa.

Pannā tieši uz gaļas bumbiņām ieberiet iepriekš nomazgātus rīsus, pēc garšas pievienojiet sāli un pievienojiet visas garšvielas. Man ļoti patīk karijs, tāpēc gandrīz vienmēr to izmantoju šādos ēdienos. Manā receptē esošie rīsi ir tvaicēti. Labi, vairākas reizes noskaloju un uzliku uz dvielīša, lai nav slapji. Jums tas nav jādara, man vienkārši patīk šis veids. Ielieciet rīsus pannā, vienmērīgi sadalot tos starp frikadelēm.

Ielejiet pannā ūdeni, līdz tas ir vienā līmenī ar rīsu virsmu. Es izmantoju aukstu ūdeni. Tam vajadzētu būt tik daudz, kā manā fotoattēlā. Produktus nedrīkst tajā pilnībā iegremdēt. Tiem jābūt nedaudz redzamiem.

Pārklājiet pannu ar vāku un, kad ūdens uzvārās, samaziniet uguni līdz minimumam, apmēram uz 3 no 10. Turiet uz šīs uguns 40 minūtes. Šim nolūkam labāk ir ņemt vāku bez cauruma tvaika izlaišanai. Man bija vāks ar caurumu un es to pārklāju ar nelielu, vairākas reizes salocītu kokvilnas dvieli. Ir nepieciešams, lai vāks būtu pēc iespējas ciešāk un viss tvaiks paliek iekšā. Pēc 40 minūtēm noņemiet vāku un izslēdziet uguni.

Tagad viss rūpīgi jāsamaisa, vēlreiz pārklāj ar vāku un ļauj nostāvēties 10 minūtes. Neieslēdziet uguni. Tas tiek darīts saskaņā ar plovu gatavošanas principu. Tāpēc rīsiem, kas atradās virspusē un palika nedaudz sausāki nekā apakšā, vajadzētu uzsūkt mitrumu, kas joprojām paliek pannas apakšā, un sasniegt pilnu gatavību.

Gatavo ēdienu pēc vēlēšanās pārkaisa ar zaļajiem lociņiem, vēlreiz samaisa un pasniedz. Sīpolloku vietā varat izmantot jebkurus citus zaļumus.

Šādas gardas, sātīgas un skaistas vakariņas es visai ģimenei bieži gatavoju no rīsiem, maltās gaļas un neliela daudzuma dārzeņu. Tas man ļoti atgādina plovu. Un ēdienu mīl gan pieaugušie, gan bērni. Starp citu, jūs varat pagatavot šo ēdienu ar griķiem, bulguru vai speltu. Būs arī ļoti garšīgi. Un arī dārzeņi šeit ir savstarpēji aizvietojami.

Sastāvdaļas:

  • Maltā gaļa 400 gr
  • Rīsi 200 gr
  • Sīpoli 200 gr
  • Tomāti 250 gr
  • Paprika 150 gr
  • Selerijas 80 gr
  • Karijs 1/2 tējk
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Augu eļļa cepšanai
  • Zaļie lociņi vai jebkuri zaļumi pasniegšanai (pēc izvēles)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More