“Divu sieru” vistas krūtiņa būs sulīga un tik garda, ka pazudīs no šķīvja pāris minūtēs. Šim cepetim vislabāk izmantot mocarellas vai čedaras sieru un, ticiet man, tā būs garšīgākā vista kādu būsiet baudījuši.
Sastāvdaļas:
- 900 g vistas filejas;
- 2 burkāni;
- 1 sīpols;
- 2 olas;
- 100 g čedaras siera;
- 100 g mocarellas;
- Diļļu šķipsna;
- 2 tējkarotes sezama sēklu;
- Paprikas pulveris pēc garšas;
- Sāls pēc garšas;
- Melnie pipari pēc garšas;
- 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
Lasi arī: Pā pagatavot pašu gardāko liellopa gaļas strogonovu
Pagatavošana:
Sarīvējiet burkānus, sīpolus sakapājiet mazos kubiņos un dārzeņus apcepiet uz pannas saulespuķu eļļā. Vistas fileju sagrieziet plānās šķēlēs. Ietiniet vistas fileju pārtikas plēvē un no abām pusēm izklapējiet. Paprikas pulveri sajauc ar olām. Mocarellu un čedaras sieru sagriež plānās šķēlēs. Sasmalcina dilles. Ņemit stikla cepamtrauku un ieziediet ar eļļu. Cepamtraukā liek pirmo kārtu ar izklapēto vistas fileju. Apber ar sāli un pipariem un apziež ar olu.
Tad uz vistas liek apceptos sīpolus un burkānus, uzkaisa dilles un pa virsu liek čedaras sieru (nākošajā kārtā liecier mocarellu). Visas sastāvdaļas centieties likt vairāk pa vidu. Visu atkārtojiet tik ilgi, kamēr beidzas produkti. Pašās beigās vistas krūtiņas virsu aoziediet ar olu un pa virsu uzkaisiet sezama sēklas. Cepiet “Divu sieru” vistas krūtiņu uz 180 grādiem aptuveni 45 minūtes.