Liellopa gaļas strogonovs ir diezgan populārs ēdiens, ko esam pārmantojuši no kaimiņvalsts. Tā ir liellopa gaļa, kas sagriezta mazos gabaliņos un sautēta skābā krējuma mērcē. Ēdiens vienmēr tiek pasniegts karstā veidā un atdzisis zaudē garšas nianses. Vislabāk saderēs kopā ar kartupeļiem un dārzeņiem.
Sastāvdaļas
- 500g liellopa gāla
- 1 – 2 sīpoli
- 1 ēd.k. sinepes
- 200g ūdens
- sāls pēc garšas
- 200g šampinjoni
- 2 ēd.k. skābā krējuma
- 1 ēd.k. miltu
- 1 ēd.k. sviesta
- gaļas garšviela pēc garšas
Lasi arī: Ko pagatavot no jaunajiem kartupelīšiem: 5 fantastiskas receptes
Pagatavošana
Liellopa gaļu sagriež nelielos gabalos, notīra un gredzenos sagriež sīpolus. Arī šampinjonus nomazgā un sagriež šķēlītēs. Uz pannas apcep sīpolu līdz tie kļūst maigi zeltaini, pievieno sēnes un cep līdz iztvaiko šķidrums.
Uz uzkarsētas pannas liek gaļu un apcep līdz tā kļūst zeltaini brūna. Tad pievieno miltus un ātri samaisa. Sīpoliem un sēnēm pievieno ūdeni, skābo krējumu, sinepes, sāli un garšvielas, visam pievieno gaļu un liek sautēties līdz gatavībai.