Kā pagatavot pašu gardāko liellopa gaļas strogonovu

edzive

Liellopa gaļas strogonovs ir diezgan populārs ēdiens, ko esam pārmantojuši no kaimiņvalsts. Tā ir liellopa gaļa, kas sagriezta mazos gabaliņos un sautēta skābā krējuma mērcē. Ēdiens vienmēr tiek pasniegts karstā veidā un atdzisis zaudē garšas nianses. Vislabāk saderēs kopā ar kartupeļiem un dārzeņiem.

Sastāvdaļas

  • 500g liellopa gāla
  • 1 – 2 sīpoli
  • 1 ēd.k. sinepes
  • 200g ūdens
  • sāls pēc garšas
  • 200g šampinjoni
  • 2 ēd.k. skābā krējuma
  • 1 ēd.k. miltu
  • 1 ēd.k. sviesta
  • gaļas garšviela pēc garšas

Lasi arī: Ko pagatavot no jaunajiem kartupelīšiem: 5 fantastiskas receptes

Pagatavošana

Liellopa gaļu sagriež nelielos gabalos, notīra un gredzenos sagriež sīpolus. Arī šampinjonus nomazgā un sagriež šķēlītēs. Uz pannas apcep sīpolu līdz tie kļūst maigi zeltaini, pievieno sēnes un cep līdz iztvaiko šķidrums.

Uz uzkarsētas pannas liek gaļu un apcep līdz tā kļūst zeltaini brūna. Tad pievieno miltus un ātri samaisa. Sīpoliem un sēnēm pievieno ūdeni, skābo krējumu, sinepes, sāli un garšvielas, visam pievieno gaļu un liek sautēties līdz gatavībai.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More