Cepta zivs kažokā – svinīga un kārdinoša

edzive

Šodien mēs jums piedāvājam pagatavot cepeškrāsnī gardu un kārdinošu zivi kažokā, kuru var pasniegt ne vien ģimenes vakariņās, bet celt arī svētku galdā.

Šim ēdienam derēs jebkuras baltās zivis – heks, mintajs, kambala, jūras asaris, vilkzivs. Var izmantot gan saldētas zivis, gan jau gatavu zivs fileju. Lai ceptā zivs siera kažokā izdotos patiesi garšīga, noteikti izvēlieties labi kūstoša cietā siera šķirni, jo tieši no tā būs atkarīga ēdiena garša.

Sastāvdaļas:

  • Svaigi saldēts heks – 1 – 2 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Cietais siers – 150-200 g
  • Sāls, melnie maltie pipari – pēc garšas
  • Majonēze – 2-3 ēd.kar.

Pagatavošana:

  1. Svaigi saldētu heku atkausējam (ja esam nolēmuši izmantot saldētu zivi), nogriežam spuras, izņemam ķidas (ja nepieciešams) un atdalām filejas gabalus, izņemam visas asakas. Fileju sagriežam gabaliņos.
  1. Tad pieberam sāli un piparus pēc garšas.
  1. Cepamo formu ieziežam ar eļļu, liekam tajā heka gabaliņus.
  1. Notīrītus burkānus sarīvējam uz smalkas rīves un uzklājam pa virsu zivīm.
  1. Nomizotus un smalki sagrieztus sīpolus tāpat uzklājam pa virsu burkāniem.
  1. Cieto sieru sarīvējam uz rupjās rīves, pieliekam sieram majonēzi un kārtīgi samaisām.
  1. Sieru ar majonēzi vienmērīgu uzklājam uz dārzeņiem. Formu pārklājam ar foliju un liekam cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā uz 35-40 minūtēm.
  1. Pēc tam uzmanīgi noņemam foliju un turpinām zivi cept, līdz siers kļūst brūngans (apmēram 10 min.). Kad siera garoziņa būs apcepusies, izņemam zivi no cepeškrāsns un ceļam galdā. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More