Sastāvdaļas
- Baklažāni mazi – 4gb
- Provansas garšvielas – 1 tējk.
- Olīveļļa – 3 ēd. kar.
- Sāls
- Pipari
- Baziliks – 1 zariņš
- Pētersīļi – 1 zariņš
- Valrieksti – 300g
- Kokosa piena – 50ml
- Ķimenes – šķipsniņa
- Ķiploki – 3 daiviņas
- Biezpiens – 100g
- Grieķu jogurts
Pagatavošana
Priekš pagatavošanas izmanto maziņus baklažānus ar kātiņiem: Uzmanīgi pārgriež uz pusēm, izveido uz mīkstuma iegriezumus tīkla veidā, uzber sāli, piparus, uzber provansas garšvielas. Apcep no abām pusēm uz pretpiedeguma pannas nelielā eļļas daudzumā.
Lasi arī: 3 uzkodas, kas karantīnas laikā stiprinās imunitāti
Gatavo riekstu drupatas: apcep riekstus, samaļ blenderī līdz smalkām drupatām, pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļu, ķimenes un divas ķiploku daiviņas. Pievieno kokosa pienu, vēlreiz visu samaisa. Uz katras apceptās baklažāna puses uzliek riekstu masu, vienmērīgi izlīdzinot pa visu virsmu. Samaisa grieķu jogurtu ar biezpienu un vienu sasmalcinātu daiviņu ķiploka. Uzliek biezpiena masu uz riekstu masas. Pirms pasniegšanas dekorē ar smalki sagrieztiem zaļumiem (baziliks, pētersīļi).