3 uzkodas, kas karantīnas laikā stiprinās imunitāti

edzive

Veselīgas uzkodas ir lielisks veids, kā saglabāt veselību pandēmijas laikā. 

Avokado un olu sviestmaize

Sviestmaize kļūs par ideālu uzkodu un palīdzēs ”uzlādēties”. Avokado ir ne tikai garšīgs, bet arī satur ap 25 vitamīnus un minerālvielas, kuras ir svarīgas mūsu veselībai. 100 grami avokado satur 26% K vitamīna, 20% folātu, 14% B5 vitamīna, 13% B6 vitamīna, 17% C vitamīna, 14% kālija un 10% E vitamīna, kuri ir nepieciešami mūsu organismam. Sviestmaize ar avokado un olu uzlabos jūsu veselību pandēmijas laikā. Lai pagatavotu sviestmaizi ar olu un avokado, jums būs nepieciešama maize, puse no neliela avokado un olu omlete. Beigās var pievienot nedaudz garšvielas. 

Augļu un mandeļu jogurts

Jogurts ir bagāts ar D vitamīnu, kurš palīdz regulēt imūnsistēmas darbību. D vitamīns nodrošina plaušu veselību un uzlabo elpošanas funkcijas, aizsargājot elpošanas sistēmu no ārējiem apdraudējumiem. Turklāt jogurts satur daudz labās baktērijas. Augļi un rieksti, tajā skaitā arī mandeles, ir bagāti ar vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Dabiskās vielas, kas atrodas mandeļu membrānā, kalpo imūnsistēmas stiprināšanai. Jums vajadzēs jogurtu, 1-2 veidu augļi, kas sagriezti kubiciņos ( banāni, āboli, kivi…), nedaudz veselas vai sasmalcinātas mandeles. Garšīga un barojoša uzkoda gatava. 

Vistas – sēņu zupa

Vistas sēņu zupa – barojošs ēdiens. Cisteīna aminoskābēm, ko vista izstrādā gatavošanas laikā, ir tāda pati iedarbība kā acetilsalicilskābei, kura novērš iekaisuma izplatīšanos un mazina saaukstēšanās simptomus. Tajā pašā laikā sēnes stiprina izturību pret slimībām, kas saistītas ar gripu, un satur nepiesātinātās taukskābes un lielu daudzumu vielu, kas var pārvērsties par D vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu. Lai stiprinātu imunitāti epidēmijas laikā, jūs varat pagatavot zupu ar šitakē sēnēm, ceptas sēnes, tvaicētas olas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More