5 gadus gatavoju kotletes “īpašā veidā”: bez cepšanas, bez eļļas lāses un bez maizes (iznāk ļoti sulīgas, dalos)

edzive

Maz joks: kad Jānītis saaukstējās, māte zem segas lika viņam elpot karstu kartupeļu tvaikus. Pēc divām minūtēm Jānītis prasīja kotletes un dakšiņu.

Meklējiet 100% veiksmīgu kotletešu recepti? Jūs to atradāt! Šodien es vēlos dalīties ar pārsteidzoši gardu neparastu kotlešu recepti. Neviens no maniem draugiem iepriekš tā nav gatavojis, bet pēc šo kotlešu izmēģināšanas uzreiz pieprasīja recepti. Kotletes ir sulīgas, maigas un pat izskatās iespaidīgi!

Esmu pārliecināta, ka, ja mēģināsiet kotletes pagatavot šādā veidā, tad pierakstiet recepti savā pavārgrāmatā un gatavosiet to regulāri.

Tagad gatavosim!
Kotletēm varat izmantot jebkuru malto gaļu (no jebkuras gaļas, jau pagatavotas no veikala, vai arī varat pagatavot pats). Es gatavoju ar dažādiem gaļas veidiem un vienmēr ir garšīgi. Šodien malto gaļu samaļu gaļas mašīnās no vistas gaļas un tītara ciskas. (Šķiet, ka gaļa ir sausa, bet kotletes vienalga būs sulīgas!).

Uzreiz arī sīpolu samaļu gaļas mašīnā.

Maltajai gaļai pievienoju olu, sāli, paprikas un kaltētu ķiploku maisījumu. (Žāvētus ķiplokus var aizstāt ar svaigiem).

Viens no maniem knifiem. Atsevišķā traukā ieber kukurūzas miltus (šādi kotletes izdodas īpaši maigas). Kukurūzas miltus pārleju ar siltu pienu un ļauju 5 minūtes nostāvēties.

Tad masu pievienoju maltajai gaļai un visu kārtīgi samaisu. Pievienoju arī nedaudz mannas, ja maltā gaļa sanāk ūdeņaina.

Malto gaļu samaisu un “izsitu”, lai turpmāk kotletes nezaudētu formu. Veido bumbiņas un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.

Eļļu nelietoju, galvenais ir labs, kvalitatīvs cepampapīrs. Man īpaši patīk cepamparīs loksnēs, atbilstoši cepešpannas izmēram: paņemu, nekas nav jāgriež nost, ļoti ērti. Un šo papīru var izmantot no abām pusēm (ļoti ekonomiski). Un vēl viens iemesls, kāpēc es izvēlos šo papīru: tas ir dabisks un piemērots kompostēšanai.

Turpinām gatavot. Ņemu parastu plastmasas pudeli ar vāku, samitrinu ūdenī un izveidoju maltās gaļas bumbiņā centrā iedobi. Tam vajadzētu izskatīties šādi:

Kā gatavot:
Uzkarsēju cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cepu kotletes 15 minūtes, tad ņemu ārā un katrā kotletītē (bedrītē) ielieku mocarellas siera bumbiņu (var izmantot arī parasto)!

Atkal lieku cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, līdz siers ir brūns un parādās brūngana garoziņa. Labu apetīti! Es dekorēju kotletes ar tomātu un zaļumiem.

Recepte:

  • Maltā gaļa – 600 gr.
  • Sīpoli – 1 gab., bet ļoti liels (vai 2 mazāki).
  • Ola – 1 gab.
  • Kukurūzas milti – 40 gr.
  • Garšvielas, sāls – pēc garšas.
  • Piens – 100 ml.
  • Manna – 30-40 gr.
  • Siers – 100 gr.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More