Ātrs veids, kā ziemai saglabāt dilles: 5-6 minūtes un gatavs (dilles paliek zaļas un aromātiskas)

edzive

Dilles gatavoju visdažādākajos veidos. Gan sasaldēju, gan gatavoju “zaļo” eļļu, un mērci, un diļļu sāli. Šodien es jums pastāstīšu par savu ātrāko zaļumu novākšanas veidu (es vācu ne tikai dilles). Jā, metode nav jauna. Bet varbūt kādam noderēs! 🙂

Dilles labi nomazgā un nožāvē. Jūs varat uzreiz ņemt vairāku veidu zaļumus.

Uz šķīvja izklāju papīra dvieli (divās kārtās). Ja papīra dvieļi nav pieejami, varat izmantot parasto virtuves dvieli.

Es uz papīra uzlieku zaļumus. Es neizmantoju kātus – tie iederēsies manā diļļu mērcē.

Pa virsu zaļumus pārklāju ar papīra dvieli (to, starp citu, var nedarīt). Bet ievēroju, ka ja apsedz – zaļumi nemaz nemaina krāsu!

Un tagad es ielieku šķīvi ar zaļumiem mikroviļņu krāsnī. Pie maksimālās jaudas es žāvēju apmēram 5 minūtes. Lūdzu, ņemiet vērā, ka produkta svars ir ļoti mazs, tāpēc dažu mikroviļņu krāsniņu instrukcijā teikts, ka blakus jānoliek neliels ūdens trauks! Mēs nelikām pirmajā reizē. Tas bija eksperiments un viss noritēja labi.

Bet es neiesaku riskēt. Labāk ielieciet ūdeni! Šeit, piemēram, es žāvēju piparmētru (ūdens ir tuvumā):

Varat arī žāvēt zaļos sīpollokus (tie žūst nedaudz ilgāk):

Lūk, kas man šodien sanāca. Dilles pilnībā izžūst 5 minūtēs! Sasmalcināju ar rokām (viegli drūp) un ieliku sausā burkā.

Dilles nemaz nav zaudējušas savu krāsu! Palika zaļas! Un ļoti smaržīgas! Man ļoti patīk kaltētas dilles– tās ēdienam piešķir īpašu garšu. Pievienoju arī marinādēm un ar tādām dillēm gatavoju majonēzi (ļoti garšīgi, starp citu – iesaku).

Vai jūs kaltējat zaļumus?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More