Šī ir lieliska recepte, ja jums ir svarīgi ievārījumā saglabāt pēc iespējas vairāk uzturvielu. Vienkārši ievērojiet procesu, proporcijas un secību. Zemenes būs jāuzglabā vai nu aukstā pagrabā vai leduuskapī. Receptē ogu un cukura attiecība būs 1:1. Ja tomēr plānojat zemenes uzglabāt saldētavā, tad ar cukura daudzumu, protams, variet variēt. Lai pagatavotu šo ievārījumu nepieciešamas nogatavojušās, sarkanas un gardas zemenes.
Sastāvdaļas
- 500g zemenes
- 500g cukura
Pagatavošana
Zemenes ieliek aukstā ūdenī, noskalo netīrumus un smiltis. Ja nepieciešams to var darīt pat vairākas reizes. Tad zemenes notīra no lapiņām un liek traukā. Tad zemenes sablenderē. Ja gribas, lai ogas būtu mazliet rupjākas, var izmantot kartupeļu stampiņu. Tagad jāpievieno cukurs. 1/5 daļu no cukura porcijas atliek, jo tā noderēs vēlāk. Sajauc zemenes ar cukuru un tad pilda burkās. Burciņas augšpusē atstāj nedaudz vietas. (Svarīgi, ka stikla burkas ir iepriekš rūpīgi iztīrītas uns sterilizētas!) Tad atlikušo cukuru uzber ievārījuma virspusē, pateicoties šim mazajam trikam tas nepelēs un nesakābs. Burciņas aizvāko un liek aukstumā.