Visgardākais un aromātiskākais zemeņu ievārījums ar veselām zemenēm

edzive

Zemeņu laiks ir teju burvīgs – saldās ogas ir iespējams gan saēsties, gan ieziemot, lai aukstajā laikā atcerētos par vasaras tveici. Šo ievārījumu gribēsies ēst karotēm un ir daudzi, kuriem ievārījums pat garšo daudz vairāk kā svaigas zemenes. Izmēģiniet šo recepti un tā neliks vilties!

Sastāvdaļas

  • 1kg zemeņu
  • 1kg cukura
  • naža gals citronskābes
  • 1,1 l ūdens

Pagatavošana

Zemenes nomazgā un attīra no kauslapiņām. Sākumā izvāra sīrupu – tam nepieciešams viens litrs ūdens un 100g cukura. Tad verdošā sīrupā liek zemenes un vāra pēc atputošanas 10 – 15 minūtes. Tad pievieno atlikušos 200ml ūdens, vienu kilogramu cukura un citronskābi. Vāra vēl desmit minūtes. Tad gatavo ievārījumu lej iepriekš sterilizētās burkās un cieši aizvāko. Lūk, cik vienkārši!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More