”Garšīgi un aromātiski kabacīši ziemai ” – šo recepti medīju jau trīs gadus un nu dalos ar jums!

edzive

Šoreiz gribu padalīties ar patiešām neparastu, garšīgu un aromātisku kraukšķīgu kabacīšu recepti ziemai, kuru medīju gandrīz trīs gadus. Šo uzkodu pagaršoju kādreiz, kad biju ciemos un no tā laika fanoju par visu veidu kabaču konservēšanu. Visu laiku centos izmānīt recepti un nu beidzot izdevās. Dalos ar jums, jo kabaču sezona rit pilnā sparā; 

Sastāvdaļas: 

Dotas uz 1l burku

  • Kabači – 500-600g
  • Tomāti – 1gb Labāk ņemt tādu, kas nav vēl kārtīgi nogatavojies. 
  • Bulgāru pipari – 1/2gb
  • Zaļumi – dilles, pētersīļi
  • Ķiploki – 1-2 daiviņas
  • Pipari graudu

Marinādei: 

Sastāvdaļas dotas uz 2 1 litra burkām

  • Ūdens – 600g
  • Sāls – 1 ēd. kar. 
  • Cukurs – 1,5 ēd. kar. 
  • Etiķis 9% – 100g

Pagatavošana: 

Фото автора: Ингредиенты на литровую банку. Примерно 2/3 такого кабачка входит в литровую банку.

Visus dārzeņus un zaļumus nomazgā. Burkas apakšā liek zaļumus – dilles ziedu un zariņus, sasmalcinātus pētersīļus un ķiplokus. Tomātu sagriež četrās daļās un liek uz zaļumiem.

Фото автора:

Pārējo burku aizpilda ar sagrieztiem kabačiem. Var griezt kā jums patīk – gabaliņos vai apaļās šķēlēs vai pusgredzenos 3-4 cm biezumā. Pārlej visu ar marinādi. Karstā ūdenī ber cukuru, sāli un maisa līdz izkūst. Nogriež uguni un pievieno etiķi – lej uz kabačiem.

Фото автора: На дно кастрюли НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОСТЕЛИТЬ ПОЛОТЕНЦЕ!

Burkas liek dziļā katlā, uzliek nosterilizētus vāciņus un sterilizē no vārīšanās sākuma 15-20 minūtes. Ja konservējat puslitra burciņās, tad 10-15 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvāko un apklāj līdz pilnīgai atdzišanai. 

Pagatavojiet un jūs nebūsiet vīlušies! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More