Šīs pankūkas garšo pēc pīrādziņiem ar gaļu. Tās pazūd 10 minūtēs! Nemaz nav taukainas, bet gan gaisīgas un nu tik gardi garšīgas. Vienreiz es vienkārši pievienoju pildījumu pankūku mīklai – un tagad tas ir vienīgais veids, kā es gatavoju. Iesaku! Jums noteikti patiks!
PAGATAVOŠANA:
Bļodā sajauc olu, sāli un cukuru. Visu labi saputo ar slotiņu.
Olai pievienoju kefīru. Bet kefīrs nav auksts! Kefīru parasti izņemu no ledusskapja iepriekš. Un tas atdziest uz galda vismaz pāris stundas! Tad mīkla sanāk labāka, gaisīgāka un pankūkas garšo labāk.
Olu sajaucu ar kefīru un pamazām pievienoju mīklai izsijātus miltus. Es parasti izmantoju 170-190 g miltu. Mīklai jāsanāk kā biezam skābam krējumam.
Pašās beigās pievieno sodu un visu vēlreiz samaisa.
Tagad kārta “pildījuma” gatavošanai. Pildījumam noteikti nepieciešami lociņi un viena vārīta ola – to visu smalki sakapā.
Un tad vista. Vistas gaļai ir jābūt apceptai! Šeit esmu izcepusi vistas fileju un sagriezusi to mazos gabaliņos.
Visu pievieno mīklai un samaisa. Mīklai nevajadzētu būt šķidrai! Tai nevajadzētu pilēt no karotes, bet gan “nokrist” (iespējams, tā to var nosaukt).
Ja mīkla šķiet vēl nedaudz par šķidru, tad pievienojiet vēl miltus.
Ar karoti lieku mīklu pannā ar sakarsētu eļļu un apcepu no abām pusēm līdz skaisti zeltaini brūnai krāsai. Tas ir svarīgi! Karstumam jābūt vidējam (manējais ir no 10 līdz 14)! Pretējā gadījumā pankūkas neizcepsies un piedegs.
Gatavās pankūkas liek uz papīra dvieļa. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk 15-16 gabali.
Lūk, kā pankūciņa izskatās iekšpusē. Ļoti garšīgi! Ļoti! Īpaši ar skābo krējumu.
SASTĀVDAĻAS:
- Vistas fileja (cepta) – 150 g
- Ola – 1 gab.
- Sāls – 0,5 tējk.
- Cukurs – 1 ēd.k.
- Kefīrs – 350 ml
- Milti – 170-190 g
- Soda – 1 tējk.
- Lociņi
- Vārīta ola – 1 gab.
Starp citu, pildījumus var mainīt. Vistas vietā var pievienot desas gabaliņus, tomātus un papriku, nedaudz siera un olīvas – tad garša atgādinās picu. Ja vēlies pagatavot šādas pankūciņas, tad lasi zemāk recepti! Visiem labu apetīti!
Pankūciņas kā piciņas
Šī arī ir viena no mūsu iecienītākajām pankūku receptēm. Tās garšo kā piciņas. Mīklai pievienoju to, ko parasti izmantoju picas pildījumos. Tāpēc mēs šīs pankūkas saucam – “picas” stilā. Var pievienot sēnes, vistu, desu, zaļumus, olīvas, sīpolus, desu sieru, dārzeņu gabaliņus. To, kas atrodas ledusskapī un vienmēr izdodas garšīgi!
SASTĀVDAĻAS:
- Kefīrs – 350 ml
- Skābais krējums – 2 ēd.k.
- Milti 260-280 g
- Olas – 2 gab.
- Šķiņķis – 100 g
- Cietais siers – 80 g
- Olīvas – 8-10 gab.
- Tomāts – 1 gab.
- Soda – 0,5 tējk.
- Pētersīļi
- Sāls
PAGATAVOŠANA:
Sieru sarīvju uz smalkās rīves. Pievienoju smalki sagrieztu šķiņķi, tomātus, olīvas un dažus zaļumus. Tad pievieno olas, nedaudz skābo krējumu, sāli, kefīru un pašās beigās – sodu. Visu sajauc. Pamazām pievieno izsijātus miltus un atkal visu sajauc. Mīklai jābūt biezai. Ļauju mīklai nostāvēties kādas 15 minūtes un uzkarsētā augu eļļā apcepu pankūkas. Tad es tās izklāju uz papīra dvieļa. Nu ļoti gardas! Mani bērni sajūsmā!
Lasi un pagatavo vēl:
- ”Garšīgi un aromātiski kabacīši ziemai ” – šo recepti medīju jau trīs gadus un nu dalos ar jums!
- ”Gudrais” pīrāgs – pīrāgam cepoties mīkla pati sadalās kārtās
- ”Norvēģu romāns” – ļoti garšīgi salāti, kas svētkos vienmēr tiek apēsti pirmie
- “Asiņainais” kārums: brīnumainie hematogēna piedzīvojumi
- “Bajāru” ruletītes no vistas filejas