Tautas gudrība – «cik cilvēku, tik garšu» – ir pilnīgi pareiza!
Tātad, sāksim: vārītu vistas fileju sagriežam strēmelītēs vai sadalām šķiedrās. Olas sagriežam kubiņos. Sieru sarīvējam uz rupjās rīves. Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar verdošu ūdeni, pēc tam nosusinām ar dvieli. Žāvētās plūmes sagriežam nelielos gabaliņos. Valriekstus arī sagriežam gabaliņos. Pāris ķiploka daiviņas sasmalcinām sev ērtā veidā.
Visus sagatavotos produktus liekam bļodā, samaisām, pievienojam sāli un piparus pēc garšas un… mūsu salāti ir gatavi!
Tos uzreiz var pasniegt uz galda.
Sastāvdaļas:
- 300 g vistas filejas
- 3 vārītas olas
- 100 g žāvētu plūmju
- 50 g rozīņu
- 70 g valriekstu
- 150 g cietā siera
- 2–3 ķiploka daiviņas
- majonēze mērcei
- sāls pēc garšas
- zaļumi dekorēšanai
🔺 Man tiešām ļoti interesē, ko jūs domājat par šiem salātiem, jo sastāvdaļu kombinācija, patiešām, nav pavisam ierasta, bet man – salāti ir ļoti garšīgi! Bet kā ar jums?!
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!