Vieni no iecienītākajiem salātiem, kurus gatavoju viesiem!
Pagatavošana:
Sakuļu olas bļodā, pievienoju sāli un nedaudz melno piparu. Tad pieberu pa ēdamkarotei miltu un cietes (tā pankūciņas sanāk plānas un neplīst, bet salātos izskatās apetītlīgāk). Kārtīgi samaisu, lai nebūtu kunkuļu.

Cepu plānas pankūciņas uz pannas ar nelielu daudzumu eļļas. Sanāk apmēram 5–6 gabalas. Gatavās pankūciņas lieku kaudzītē, sarullēju un sagriežu plānās strēmelēs.


Arī gurķus sagriežu plānās strēmelēs.

Vistu es izcepu cepeškrāsnī (bet var arī vienkārši novārīt). Saplūkāju mazos gabaliņos.

Sīpolu sagriežu pusgredzenos un apcepu nelielā daudzumā augu eļļas, līdz tas kļūst mīksts. Salātiem pievienoju tieši apceptu sīpolu – tas piešķir ļoti interesantu garšu!

Visas sastāvdaļas sajaucu un pievienoju majonēzi. Un viss – var pasniegt!
Sastāvdaķas
- Olas – 4 gab.
- Vistas fileja (cepta vai vārīta) – 200 g
- Gurķi – 3 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Miltu – 1 ēd.k.
- Ciete – 1 ēd.k.
- Majonēze – 3 ēd.k. (var izmantot jogurta mērci majonēzes vietā)
- Pipari
- Sāls
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!