Man parasti saldētavā ir vistas spārniņi. Kad vēlos iepriecināt vīru, es to izņemu, atkausēju un gatavoju uzkodu “seriālam”. Ļoti garšīgi, viegli un lēti!
PAGATAVOŠANA:
Spārnus sagriezu trīs daļās. Šim ēdienam es neizmantoju spārnu galus. Pēc tam tos var pievienot buljonam.

Pārlieku bļodā, pievienoju visas garšvielas, sāli un ķiplokus. Es sarīvēju ķiplokus vai izspiežu caur ķiplokspiedi. Izspiežu sulu no citrona. Jums vajag apmēram divas ēdamkarotes citrona sulas. Ja citrona nav, var paņemt 2 ēd.k. ābolu sidra etiķa. Visu labi samaisu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz pāris stundām. Tādā veidā spārniņi labi iemarinēsies.

Precīzu sastāvdaļu daudzumu atradīsiet raksta beigās.
Pēc divām stundām atsevišķā traukā sajauciet olu baltumus ar cieti. Baltumus nedaudz saputoju ar putojamo slotiņu (viegli) un pievienoju cieti. Jūs varat ņemt jebkuru cieti. Es parasti lietoju kartupeļu.

Sagatavotos spārnus izņemu no ledusskapja, noņemu plēvi un pievienoju olu baltumus un cieti. Vēlreiz labi samaisa.

Nelielā katliņā ielej augu eļļu un uzkarsē. Es apcepšu spārnus.

Uzmanīgi liek vistu spārniņus verdošā eļļā. Cep līdz zeltaini brūnai krāsai. Tad nolieku uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Tas arī viss! Garda, aromātiska uzkoda gatava. Ārpuse kraukšķīga un garšīga, iekšā gaļa ļoti sulīga!


Sastāvdaļas:
• Vistas spārniņi – 1 kg
• Olu baltumi – 2 gab.
• Ciete – 2 ēd.k.
• Citronu sula – 2 ēd.k.
• Ķiploki – 2 zobi.
• Paprika – 1 tējk.
• Koriandrs – 1 tējk.
• Karstā garšviela – 1 tējk.
• Hmeli-suneli – 0,5 tējk.
• Sāls
Protams, jūs varat cept šos spārnus cepeškrāsnī. 180 grādos apmēram 35 minūtes. Paskaties uz savu krāsni!
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga
- Kotletes vairs necepu: gatavoju garšīgu ēdienu no 500 g maltās gaļas, kuru dievina visa mana ģimene!
- Sautēti kāposti būs daudz garšīgāki – veca ēdnīcas pavārīte dalījās trīs knifiņos, kas padara tos tik garšīgus
- Kā pagatavot gardus profitroļus, kas vienmēr izdodas – mani noteikumi!
- Gaļas ruletītes skābā krējuma-ķiploku mērcē