Lieliska salātu recepte jebkurām brīvdienām, svētku dienām vai ikdienā. Mūsmājās šie salāti no galda pazūd pirmie un garšo visiem. Oriģinālu, skaistu un garšīgu salātu recepte pēc kuras gatavoto salātu šķīvi noteikti kāds gribēs izlaizīt. Patiešām garšīgi!
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi – 3 gab.
- Tomāti – 3 līdz 4 gab.
- Desa (vai šķiņķis) -150g
- Siers – 100 g
- Ķiploki -1 līdz 2 daiviņas
- Majonēze – pēc garšas
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Vispirms apcepam kartupeļus… Uz korejiešu burkānu rīves sarīvē 3 vidējus kartupeļus. Vai arī sagrieziet tos plānās šķēlēs. Kartupeļus labi nomazgājiet vismaz divos līdz trīs ūdeņoes. Nosusiniet kartupeļus ar papīra dvieļiem.




Pannā, apmēram 5-10 mm augstumā, ielej augu eļļu. Un apcep kartupeļus mazās porcijās. Tie ātri pagatavojas. Noņem un liek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekā eļļa.


150 gramus desas sagriež strēmelītēs, man ir doktora desa, bet te patiesībā derēs arī šķinķis.

100 gramus siera sarīvē uz rupjās rīves. Sagrieziet 3 lielus tomātus.


Kārtojot salātus, iesaku izmantot kūku cepšanas veidnes gredzenu diametrā 18 cm.

2 ēd.k. majonēzi sajauc ar 1 caur presi izpiestu ķiploka daiviņu.

Pirmais slānis ir tomāti un ar mērci apsmērē tomātus. Desu liek otrajā kārtā un uzspiež majonēzes sietu. Tad pievieno trešo kārtu rīvētā siera un atkal uzspiež majonēzes sietu. Izklāj kartupeļus un novieto tos ceturtajā kārtā.





Noņem gredzenu. Ļaujiet salātiem izmirkt un varat pasniegt.


- Labākais brokastu ēdiens bērniem. Pagatavojams 5 minūtēs
- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte





