Un tas viss tāpēc, ka šis ir neparasts, garšīgs un, pats galvenais, viegli pagatavojams ēdiens!
Lai arī šo ēdienu sauc par salātiem, mēs tos gatavojam kā sātīgas vakariņas! Agrāk domāju, ka ar kartupeļu recepti mani neviens vairs nepārsteigs, bet cik ļoti es kļūdījos! Ideāla produktu kombinācija, un pats gatavošanas process mani sākotnēji pārsteidza ar savu vienkāršību un ātrumu. Ja jau ir apnikuši ierastie vārītie vai ceptie kartupeļi ar gaļu (lai gan tas noteikti neapniks, bet tomēr), pēkšņi gribas izmēģināt ko jaunu un garšīgi pabarot ģimeni, tad šī recepte būs tieši priekš Jums!
Kādi produkti jums būs nepieciešami:
- gaļa
- kartupeļi
- ķiploki
- sāls
- malti melnie pipari
- etiķis 9%
Kā pagatavot:
Vispirms jāpagatavo kartupeļi. Tos nomizo un sarīvē uz Korejas burkānu rīves. Aplej ar aukstu ūdeni.
Tikmēr ķerieties pie gaļas. Šai receptei ir piemērota absolūti jebkura gaļa: vistas krūtiņa, cūkgaļa, liellopa gaļa.
Gaļu sagriež mazās strēmelītēs. Pārliek uz sakarsētas pannas ar nelielu daudzumu augu eļļas. Viegli apcep ar uzliktu vāku.
Apkaisiet ar sāli, pievienojiet maltus melnos piparus un caur presi izspiestus ķiplokus un uz vidēji zemas uguns uzkarsējiet gaļu līdz gatavībai.
Šajā posmā varat pievienot jebkuru no savām iecienītākajām garšvielām. Bet, manuprāt, ar ķiploku pietiks. Es parasti pievienoju 2-3 krustnagliņas.
Tajā posmā, kad gaļa pannā sutinās, uzliek uz uguns katlu ar ūdeni. Man ir apmēram 3,5 litri ūdens. Kad ūdens uzvārās, pievieno sāli pēc garšas un 9% etiķi, apmēram 2-3 ēd.k. Ielejiet DAUDZ ūdens.
Pēc tam sarīvētos kartupeļus liek verdošā ūdenī ar etiķi. Vāriet 20 minūtes.
Es jums pastāstīšu, kam patiesībā ir paredzēts etiķis: lai kartupeļi nepārvārītos un nepārvērstos putrā. Etiķis palīdz saglabāt kartupeļu salmiņu cietību. Beigās ir jāsanāk stingriem kartupeļu salmiņiem. Tas ir ļoti svarīgs punkts, ja jūs nepievienosiet etiķi, tad jums sanāks kartupeļu putra!
Es bieži izmantoju triku ar etiķi, ja man jāvāra kartupeļi mizās, bet tie ir ļoti cieti un pārvārās, tad pievieno etiķi ūdenim, un voila, stipri un skaisti kartupeļi salātiem ir gatavi!
Kad kartupeļi ir gatavi, nokāš tos caurdurī un tad pārliek uz pannas kopā ar pagatavoto gaļu.
Rūpīgi samaisiet un pasniedziet salātus siltus vai vēl labāk karstus!
Šī ēdiena aromāts ir vienkārši lielisks. Ja vēl neesat to izmēģinājis vai joprojām šaubāties par ēdiena gatavošanu, pagatavojiet to. Jūs to nenožēlosiet!