Neticami gardu kotlešu kalns vakariņām, pusdienām vai pat svētku reizēm. Šīs kotletes prasīs arvien vairāk. Parastās kotletes es vairs negatavoju! Par šo recepti jums jautās atkal un atkal. Ļoti iesaku pagatavot, ir vērts pamēģināt! Kotletes sanāk vienkārši brīnišķīgas – garšīgas, maigas un ļoti sulīgas. Kotletes var ēst gan karstas, gan atdzesētas.
Pagatavošana
Mēs sākam ar malto gaļu. Skatieties pēc savas gaumes – var pirkt veikalā gatavu malto gaļu, vai arī pagatavot pats. Ja jums ir interesanti, garšīgi varianti maltās gaļas pagatavošanai, lūdzu padalieties. Nekavēsimies pie šī. Sīkāk pastāstīšu par niansēm…

Es nevaru iedomāties kotletes bez sīpoliem, ņem nelielu sīpolu un smalki sagriežu un pievienoju maltajai gaļai.

Vēl pievienoju vienu olu.

Tad maltās gaļas masai pēc savas gaumes pievieno garšvielas, es parasti lieku sāli, piparus un kādas sezonālas garšvielas.

Rūpīgi samaisa izmantojot dakšiņu vai rokas.

Tagad pats svarīgākais. Ņemam divus maizes rikas – baltmaizi vai ķieģelīti un apgriež rikām garozas. Pa virsu sarīvē divus vai trīs gurķus, manuprāt, labāk der sālītie.

Tagad maize un gurķi labi jāsasmalcina un jāsamīca, izmantojot rokas vai dakšiņu. Atstājiet trīs minūtes, lai maize labi izmirktu.

Šajā laikā gurķi arī izdalīs sulu. Aptuveni šādi tam vajadzētu izskatīties.

Maltajai gaļai pievieno gurķus. Un pievieno vienu karoti kečupa. Kārtīgi samaisa. Es domāju, ka ir vērts izmēģināt šo kotlešu gatavošanas variantu, garša jūs pārsteigs!

Vēl viena nianse. Maltā gaļa! Šādas kotletes esmu gatavojusi gan ar cūkgaļu un liellopa gaļu, gan maltu vistas gaļu. Cūkgaļa un liellopu gaļa ir sausāka, un šķidrums no gurķiem ir tieši piemērots. Bet vistas, tā bija šķidrāka, vai varbūt veikalā pielikts nedaudz ūdens 😉 Atkarībā no vistas maltās gaļas konsistences, gurķu šķidrumu var vai nu nospiest vai arī maltajai gaļai pievienot karoti vai divas rīvmaizi.

Tagad viss ir vienkārši. Ņem vienu ēdamkaroti maltas gaļas. Apviļā miltos un veido kotletes.


Pannā ielej augu eļļu, apcep kotletes no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.

Pēc tam kotletes liek cepamajā traukā un pievieno dažus sviesta pikučus. Liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 190 grādos.

Kotletes sanāk sulīgas un nav taukainas. Ļoti garšīgi!!! Kā jums patīk šī recepte?

Sastāvdaļas:
- Maltā gaļa 600 g.
 - Sīpols 1 gab.
 - Baltmaize 3-4 šķēles
 - Marinēti gurķi 2-3 gab.
 - Kečups 1 ēd.k.
 - Sāls, pipari.
 - Ola 1 gab.
 - Rīvmaize
 
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
 - Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
 - Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
 - Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
 - Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
 





