Noteikti viens no maniem mīļākajiem ēdieniem! Šodien es vēlos dalīties ar pildītās paprikas recepti turku gaumē. Ļoti krāsains, neparasti košs, neparasti smaržīgs un, protams, ļoti garšīgs ēdiens. To var pasniegt arī svētkos! Viegli pagatavojams.
Lai pagatavotu 8 – 10 paprikas nepieciešams:
- Tomāti -2 gab.
Pildījumam:
- Burkāns -1 gab.
- Sīpols -1 gab.
- Maltā gaļa -400g.
- Rīsi – 100 g.
- Ūdens 150 ml.
- Sāls – 1/2 tējk
- Melnie pipari – pēc garšas
- Malt;a paprika – pēc garšas
- Lauru lapa -1 gab.
Pagatavošana
Sāksim. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu sagriež kubiņos. Ņemam dziļu pannu, es ņemu WOK pannu. Pannā ielej nedaudz augu eļļas, tad panā ielieciet sīpolus un apcepiet līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno burkānus, visu kopā apcep 2 minūtes un pievieno 400 gramus maltās gaļas.
Apcep 2 minūtes, pievieno 100 gramus rīsu. Samaisiet, pievienojiet pustējk. sāls, melnos piparus, lauru lapu, malto papriku. Tad pievieno apmēram 150 ml ūdens. Aizver vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz rīsi ir gatavi (10-15 minūtes).
Šajā laikā sagatavojiet papriku. Pirmkārt, paprikai izgriež stublāju un izņem sēklas. Dažus tomātus sagriež ripiņās. Kad rīsi ir gatavi, tad iepriekš sagrieztus zaļumus pievieno pildījumam. Samaisa un noņem no uguns. Cepamo pannu ieziež ar eļļu. Tagad mēs ņemam sagatavotās paprikas un piepildām ar pildījumu. Apakšā zem paprikas liek tomāta šķēli, lai papriku noslēgtu un liek uz cepešpannas. Mēs turpinām pildīt paprikas, līdz visas atrodas uz plātes.
Tagad ieeļļojiet piparus ar augu eļļu. Pievienojam nedaudz ūdens. Liekam cepeškrāsnī un cepam līdz gatavībai 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes, vai arī vadāmies pēc savas cepeškrāsns. Kad paprikas augšpuse paliek pārāk brūna, ieeļļojiet to ar iegūto mērci un pārklājiet ar foliju. Mēs turpinām gatavot, līdz gatavs.
Gatavo papriku pasniedziet kā atsevišķu ēdienu. Pēc saviem ieskatiem malto gaļu var necept iepriekš, bet pievienot to ar sieru, kad rīsi ir gatavi. Tā arī ir garšīgi.
- Kartupeļus salātiem vairs nevāru: redzēju, kā tos gatavo restorānos un tagad daru tāpat
- Garšīga mājās gatavota aukstā gaļa bez noslēpumiem! Kā pareizi pagatavot dzidru galertu
- Pēdējā laikā bieži pērku parastu lavašu: parādu, ko no tā gatavoju (vienkārši, bet neparasti)
- Salāti svētkiem: vienkāršas un garšīgas receptes! Jums noteikti garšos!
- Trifle. Deserta recepte, kas ir vairāk kā 400 gadus sena