Šis ēdiens satur tikai 53 kcal uz 100 gramiem, gatavojot to cepšanai, es pavadu tikai 10-15 minūtes un pārējo izdara cepeškrāsns.
Bieži to gatavoju vakariņās, man ļoti garšo. Tie ir krāsnī cepti krēmīgi kāposti. Šis ir ļoti garšīgs ēdiens, kas man vienmēr palīdz, kad ir nepieciešams zaudēt pāris liekos kilogramus. To var viegli pielāgot jebkurai gaumei un vēlmēm. Vīram arī garšo šis sacepums, bet parasti viņam klāt izvāru rīsus vai kartupeļus, lai ēdiens būtu sātīgāks.
Pagatavošana:
Sāku ar kāposta sagriešanu strēmelītēs. Ja kāposti ir jauni, tad tos vienkārši aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 3-5 minūtēm. Ja ziemas kāposti ir raupji un cieti, tad novāriet tos apmēram 1 minūti.
Kamēr kāposti ir verdošā ūdenī, nomizoju burkānus un sīpolus. Sīpolu sagriežu mazos kubiņos un burkānus sarīvēju uz rupjās rīves.
Kāpostus nokāšu caurdurī un samaisu ar burkāniem un sīpoliem. Pievienoju sāli un piparus. Var pievienot jebkādas garšvielas, man patīk, ka kāposti ir krēmīgi, tāpēc neko citu nelieku. Visas sastāvdaļas samaisu un atstāju brītiņu caurdurī, jo tad notek liekais šķidrums.
Atsevišķi smalki sagriež tītara krūtiņas fileju. Pievienoju sāli un piparus.
Sacepumam, protams, var pievienot jebkuru putna fileju, tomēr tītara krūtiņa ir bagatāka ar olbaltumvielām, tāpēc bieži vien to mēdz dēvēt par “tievētāju gaļu”.
Cepamtraukā ieleku daļu kāpostu, tad gaļas kārtu un atkal kāpostu kārtu.
Kāpostus pārleju ar saldā krējuma un buljona maisījumu. Es izmantoju 10% saldo krējumu un zema tauku satura liellopu gaļas buljonu. Ja neievērojat diētu, varat izmantot treknāku saldo krējumu. Proporcijas aptuveni 1:1
Kāpostus ieliku cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Aptuveni pēc 30 minūtēm pārbauda vai kāposti ir gatavo. Man vajadzēja 40 minūtes, lai būtu pilnībā gatavs. Es sacepumu nepārklāju ar foliju.
Padoms
Mums visiem ir savas izvēles un gaumes. Dažiem garšo mīkstāki kāposti, citiem – kraukšķīgi. Tāpēc pielāgojiet recepti sev. Man vislabāk patīk, ja kāposts ir maigs un kraukšķīgs!
- Kartupeļus salātiem vairs nevāru: redzēju, kā tos gatavo restorānos un tagad daru tāpat
- Garšīga mājās gatavota aukstā gaļa bez noslēpumiem! Kā pareizi pagatavot dzidru galertu
- Pēdējā laikā bieži pērku parastu lavašu: parādu, ko no tā gatavoju (vienkārši, bet neparasti)
- Salāti svētkiem: vienkāršas un garšīgas receptes! Jums noteikti garšos!
- Trifle. Deserta recepte, kas ir vairāk kā 400 gadus sena