Ļoti vienkārša vistas filejas gatavošanas metode, ko izmantoju jau ilgu laiku. Un ēdiens vienmēr izdodas lieliski! Turklāt naudas ziņā tas neizmaksā dārgi, kā arī laiks nav daudz jāiegulda. Šim ēdienam es veltu ne vairāk kā 5 minūtes. Atliek visu sasmalcināt un likt pannā. Var pasniegt ar jebkuru piedevu. Nu ļoti garšīgi un nemaz nav trekni!
Šeit man ir kartupeļi kā piedeva, vispirms vārīti un tad apcepti sviestā. Bet ēdiens ir ļoti garšīgs arī ar kartupeļu biezeni! Un ar jebkuru putru. Un ar makaroniem. Un ar štovētiem kāpostiem. Vistas gaļa smaržīgā krēmīgā mērcē iznāk vismaigākā.
Pagatavošana
Vistas fileju sagriežu gabaliņos. Gabali var būt gan mazāki, gan lielāki – tam īsti nav nozīmes. Es gatavoju pēc garastāvokļa. Katrā ziņā vistas filejas gabaliņi nebūs sausi! Tie vienmēr iznāk maigi un sulīgi. Es parasti gatavoju šo ēdienu katliņā, bet var gatavot arīdzan pannā.
Pievienoju sāli un melnos piparus. Katlā 2/3 ielej verdošu ūdeni, apmaisa un vāra uz lēnas uguns pāris minūtes. Nav jāvāra ilgi – vienkārši uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Kamēr gatavojas, sagriežu pusgredzenos sīpolu un mazos gabaliņos ķiplokus. Var pievienot vairāk sīpolu – būs tikai garšīgāk. Šīs ir proporcijas, kuras es parasti “pievienoju”:
- Vistas fileja – 400 g
- Sīpols – 1 gab. (liels)
- Ķiploki – 3 daivas
- Skābais krējums – 2 ēd.k.
- Sāls
- Malti melnie pipari
Gaļai pievienoju sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Tāpat skābo krējumu. Skābā krējuma tauku saturs nav svarīgs. Bet, protams, jo treknāks, jo garšīgāks. Ideālā gadījumā 20% – nesarecēs, un ēdiens garšos interesantāk. Samaisa un vāra uz lēnas uguns 20-30 minūtes.
Tas ir viss. Vistas filejas gulašs ir gatavs. Izskatās un smaržo ļoti labi! Sīpoli un ķiploki praktiski iesūcās mērcē.
Labu apetīti!