Parādu, kā sagatavoju 5 ātras un efektīvas uzkodas Ziemassvētku laika svētku galdam

edzive

Ir pienācis svētku laiks un katra saimniece vēlas uz galda likts kaut ko interesantu, gardu un, protams, nevēlas stundām ilgi stāvēt pie plīts. Lūk, piedāvajam jums brīnišķīgas uzkodu plates, kuras lieliski izskatīsies ne tikai uz Ziemassvētku svētku galda, bet arī citos svētkos!

1. uzkodu plates sastāvdaļas:

  • Šķēlēs sagriezts siers
  • Šķēlēs sagriezta desa
  • Melnās un zaļās olīvas
  • Zobu bakstāmie kociņi

Sieru pamīšus izkārto ar desu. Kad esat saviedojis vēlamā augstuma kārtojumu, tad tam nogriež sānu malas tā, lai veidotos kvadrāts. To sagriež trijās daļās no vienas apakšmalas, kā arī no otras, lai veidotos deviņi mazi kvadrātiņi. Tad uz zobu bakstāmā kociņa uzsprauž olīvu un to iedur siera un desas kārtojumā. Pirmā gardā uzkoda gatava!

2. uzkodu plates sastāvdaļas:

  • Bagete
  • Krēmsiers
  • Gurķis
  • Desa
  • “Cherry” tomātiņi
  • Uzkodu kociņi

Bageti sagriežam šķēlēs un apziešam ar krēmsieru. Sagriež ripiņās gurķi un izkārto uz maizītēm. Uz uzkodu kociņa uzsprauč “cherry” tomātiņu, tad ņem desu un saloka “vēdeklīša” locījumā un iesprauž maizītē.

3. uzkodu plates sastāvdaļas:

  • Avokado
  • Krēmsiers
  • Pipari, sāls, nedaudz citrona sulas
  • Tostermaize
  • Sarkanie ikri
  • Dilles
  • siers

Avokado pārgriež uz pusēm un ar ēkamkaroti izņem avokado mīksto daļu. Avokado liek bļodā un pievieno nedaudz sāli, piparus un citronu sulu, tad saspaida ar dakšiņu. Avokado masai pievieno aptuveni divas ēdamkarotes krēmsiera, kārtīgi samaisa. Šai uzkodu platei lieliski noderēs piparkūku forma egles formā – no divām kopā saliktām tostermaizēm izspiežam egles formiņas. Tad uz egles forimiņām uzsmērējam avokado masu un pusei no maizītēm virsū izkārtojam nedaudz ikrus. Tad liekam virsū atlkušās eglītes un no siera izspiežam nelielas zvaigznītes, ko pēcāk novietosim eglītes galā. Tad uz maizītes virspuses kārtojam dilles un ikrus, kā redzams attēlos. Šī uzkoda vislieliskāk iederēsies tieši Ziemaasvētkos!

4. uzkodu plates sastāvdaļas:

  • Vārītas bietes
  • Sāls, pipari
  • Majonēze
  • Sarkanais sīpols
  • Siļķes fileja
  • Vārītas paipalu oliņas
  • Groziņi

Ņemam novārītas bietes un sarīvējam uz smalkās rīves sietiņā, lai no bietēm notecētu liekais šķidrums. Tikmēr smalki sagriež sarkano sīpolu pusgredzenos, sadala mazākos gabaliņos siļķes fileju un uz pusēm pārgriež iepriekš novārītas un nolobītas paipalu oliņas. Kad bietes nosusinājušās, tad tām pievieno majonēzi, sāli, piparus un kārtīgi saimaisa. Groziņos kārto biešu salātus, pusi no paipalu oliņas un siļķes gabaliņu. Dekorē ar sarkanā sīpola pusgredzenu.

5. uzkodu plates sastāvdaļas:

  • Vīnogas
  • Mandarīni
  • Koka iesmiņi

Kārtīgi nomizojam un attīrām mandarīnus, sadalām pa daiviņām. Tad ņemam koka iesmiņus un pamīšus spraužam virsū mandarīna šķēlīti, vīnogu, mandarīna šķēlīti utt., līdz iesms ir aizpildīts vajadzīgajā lielumā.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More