Atklāju jaunu maltās gaļas un kāpostu recepti: garšīgāk par kāpostu tīteņiem, tikai vieglāk (iznāk ļoti garšīgi, padalos)

edzive

Šis ēdiens man ir kā dāvana, un kāpēc gan es iepriekš neiedomājos gatavot šādā veidā. Jūs varat to gatavot ne tikai pusdienās un vakariņās, bet pat pasniegt arī uz svētku galda. Jūsu viesiem tas patiks, un tas izskatās lieliski!

Meklē ko garšīgu, ko pagatavot no kāpostiem? Vai vēlaties kaut ko jaunu, neparastu? Jūs atradāt to, ko meklējāt! Šodien padalīšos ar ļoti oriģinālu, interesantu un garšīgu recepti ar kāpostiem un malto gaļu. Un šī recepte ir piemērota arī pareizam uzturam.

Starp citu, malto gaļu var aizstāt vienkārši ar rīsiem un dārzeņiem – tā arī būs ļoti garšīga. Mans vīrs mīl šo kāpostu ēdienu. Tagad gatavosim! Lūdzu, ņemiet vērā, ka preču sarakstu atradīsiet zemāk.

Ņemu kāpostu galvu, atdalu lapas (kā kāpostu tīteņos). To var izdarīt dažādos veidos, bet es to daru mikroviļņu krāsnī. Tagad neaprakstīšu.

Pildījumu taisīšu no maltās gaļas. Šodien man ir malta liellopa gaļa. Derēs jebkura gaļa. Maltai gaļai pievienoju rīsus (iepriekš nomazgāju).

Pāris ķiploka daiviņas sarīvēju uz smalkas rīves.

Uz rupjākas rīves sarīvē burkānu.

Tad smalki sagriež un pievieno sīpolu.

Kubiņos sagriež papriku.

Arī tomātus sagriežu kubiņos. Man vēl pēc ir saldēti tomāti, un es tos izmantošu. Ļoti iesaku sasaldēt tomātus ziemai!

Pēc garšas pievienoju paprikas un muskatrieksta maisījumu. Varat izmantot savas iecienītākās garšvielas. Pievienoju arī buljonu (puse no normas, kas ir receptē). Buljona vietā var pievienot sālītu ūdeni.

Visu sajaucu. Ņemu cepamtrauku ar diametru 26 centimetri. Ieeļļojiet ar augu eļļu.

Kāpostu lapas izklāju zieda formā. Ir nepieciešams, lai kāpostu lapas karātos ārpus formas. Formas apakšā liku 2 kārtas kāpostu lapas.

Uzsmērēju pusi maltās gaļas un izleju pusi no atlikušā buljona, bet pārējo atstāju nākamajai kārtai.

Virsū vienā kārtā izklājiet kāpostu lapas.

Tagad pārsmērēju atlikušo malto gaļu (ar karoti samīcu) un piepildu ar visu atlikušo buljonu.

Uz maltās gaļas aptinu nokarenās kāpostu lapas un ar rokām nedaudz piespiežu. Iznāk “pīrāgs”.

Tad sacepumu iesmērē ar eļļu un liek cepties.

Cepu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 190 grādiem, apmēram 50 minūtes. Tad ieslēdzu grilēšanas režīmu un pacepu vēl dažas minūtes cepeškrāsnī, lai apbrūninās. Pēc pagatavošanas lieko šķidrumu notecina. Sacepumu dekorēju pēc vēlēšanās. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More