Malto gaļu ar jebkuru pildījumu ietinu folijā un cepu pannā bez eļļas 20 minūtes (nu ļoti interesanta recepte)

edzive

Steidzos padalīties ar jums ar kādu garšīgu un ļoti oriģinālu recepti, ko var pagatavot no jebkādas maltās gaļas. Ēdiens gala rezultātā sanāk tik sulīgs un garšīgs, ka noteikti gribēsiet to gatavot vēl! Turklāt šajā interretācījā jūs variet veidot jebkādus pildījuma salikumus un vienmēr baudīsiet jaunas garšas!

Šādu gaļas ēdienu var droši pagatavot jebkuriem svētkiem, viesi to noteikti novērtēs. Pasniedzot karstu, sanāk karstais gaļas ēdiens, bet aukstā veidā tā jau ir gaļas uzkoda un desu, šķiņķi mierīgi uz sviestmaizes var aizstāt ar šo ēdienu.

Mūsmājās šis maltās gaļas pagatavošanas veids ir tik ļoti iesakņojies, ka vīrs lūdz, lai to gatavoju kotlešu vietā, jo tik ļoti ir iecienījis šāda veida gaļu. Turklāt ēdiens arī izskatās gana iespaidīgi!

Sāksim gatavot!

Auzu pārslas aplej ar karstu pienu un traukam liek virsū vāku. Atstāj tik ilgi, kamēr pārslas ir uzsūkušas visu pienu.

Tad ņemam jebkuru iecienītāko malto gaļu, pievienojam iecienītākās garšvielas. Tomēr katru reizi var izmantot arī citas garšvielas, jo tā mainās gan ēdiena garša, gan variācijas. Šajā reizē man ir ķiploki, muskatrieksts un pipari. Auzu pārslām pievieno malto gaļu.

Ņemu trīs folija lapas, kuru izmērs ir 40×30 centimetri.

No folija malas atstāju aptuveni 10 centimetrus brīvas vietas un uz sloksnes izklāju vienu trešdaļu maltās gaļas.

Kā pildījumu šoreiz liku spinātus (var arī dilles, pētersīļus) un paipalu olas (var arī sasmalcinātas vistu olas). Tomēr uz svētku galda lieliski izskatīsies ar paipalu oliņām!

Tad visu sarullē! Folija lapu it kā saloka “uz pusēm” – tā, lai abas maltās gaļas puses savienojas.

Maltajai gaļai pa virsu uzkaisa maltu papriku un tad ierullē to folijā!

Sanāk trīs tīteņi.

Tad tīteņus liek uz iepriekš sakarsētas pannas, kurai nav pievienota eļļa! Katru pusi uz vidējas uguns apcep aptuveni 5 minūtes.

Tad pannai pievieno vienu trešdaļu ūdens un uz mazas uguns pagatavo aptuveni 8-10 minūtes!

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa (jebkura) – 600 gr.
  • Olas (man ir paipalas) – 12 gab. Ja ņem vistu, tad pietiek ar 3 gab.
  • Zaļumi (man ir spināti) – pēc garšas
  • Auzu pārslas – 20 gr. (2 ēdamkarotes)
  • Piens – 40 gr.
  • Sāls, pipari, garšvielas – pēc garšas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More