Kartupeļu kotletes

edzive

Gards un ekonomisks ēdiens no sērijas: “Pagatavo no tā, ko atradu mājās!” Beigu beigās tas izdodas nu ļoti garšīgs – kraukšķīgs no ārpuses un mīksts iekšpusē!

Sastāvdaļas

  • 600 grami novārītu kartupeļu (aptuveni 5 gab.)
  • 150g desas
  • 100g siers
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 olas
  • Zaļumi pēc garšas
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Uz rupjās rīves sarīvē 600 gramus kartupeļus, jebkuru desu 150 gramus un cieto sieru 100 gramus. Bļodā kartupeļiem pievieno sieru, desu, pievieno divas olas, vienu ēdamkaroti miltus, sāli un melnos piparus pēc garšas. Pievieno arī zaļumus un visu kārtīgi samaisa. Ar mitrām rokām veido kotletes.

Tad kotletes apviļā miltos vai rīvmaizē. Pannā lej augu eļļu, uzkarsē līdz vidējai temperatūrai un liek virsū koteletes, apcep līdz tās no abām pusēm kļūst zeltaini brūnas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More