Kā mājas pagatavot čīzburgeru, vēl labāku, nekā McDonald’s restorānā

edzive

Vai mājas apstākļos ir iespējams pagatavot čīsburgeru? Galvenais ir vēlēšanās, viss pārējais jau ir detaļas. Mēs saviem lasītājiem esam sagatavojuši oriģinālu siera burgera recepti. Tas ir pufīgs, bet salīdzinoši neliels, tāpēc to ir viegli ēst. Turklāt, tas ir ļoti garšīgs.

Sastāvdaļas maizītēm:

  • 180 g miltu
  • 1 tējk. sāls
  • 2,5 ēd.kar. cukura
  • 2 tējk. sausā rauga
  • 35 g sviesta
  • 120 ml silta piena
  • 1 olas dzeltenums
  • 3 ēd.kar. piena
  • sezama sēkliņas apkaisīšanai

Sastāvdaļas pildījumam:

  • cepta liellopu gaļa (skat. zemāk)
  • burgeru mērce
  • 1 tomāts
  • 1 sālīts gurķis
  • Čedaras siers

Sastāvdaļas ceptajai liellopu gaļai:

  • 100 g liellopu maltās gaļas
  • 90 g sīpolu
  • 0,5 ēd.kar. sojas mērces
  • 0,5 tējk. melno malto piparu
  • pāris šķipsniņas sāls
  • 1 ēd.kar. vīna
  • 1 ēd.kar. sasmalcinātu ķiploku
  • 3 ēd.kar. augu eļļas

Sastāvdaļas mērcei:

  • 1,5 ēd.kar. majonēzes
  • 0,7 ēd.kar. sinepju
  • 0,7 ēd.kar. kečupa

Pagatavošana:

  1. Ieber bļodā izsijātus miltus, cukuru un raugu. Samaisi, pēc tam pievieno sāli un siltu pienu. Vēlreiz samaisi, lai iegūtu viendabīgu masu.
  2. Pievieno mīkstu sviestu un iejauc mīklu.
  3. Apsit to pret galdu 2-3 minūtes. Rezultātā mīklai būtu jāsanāk gludai un elastīgai.
  4. Pārklāj mīklas bumbu ar plēvi un noliec to siltā vietā uz 1 stundu, lai raugs paveiktu savu uzdevumu.
  5. Pa to laiku smalki sagriez sīpolus un tomātus. Gurķi sagriez ripiņās.
  6. Uzkarsē pannā eļļu. Sīpolus apcep caurspīdīgus. Tad pievieno malto gaļu, sasmalcinātus ķiplokus, piparus un sāli. Pielej vīnu un sojas mērci. Samaisi un cep uz vidējas liesmas, līdz no maltās gaļas iztvaikos viss mitrums.
  7. Pagatavo mērci, sajaucot majonēzi, sinepes un kečupu.
  8. Vēlreiz izmīci uzrūgušo mīklu. Sadali to 6 vienādās daļās.
  9. No katras daļas saripini bumbiņu. Pārklāj bumbiņas ar plēvi un ļauj tām pastāvēt.
  10. Izveltnē katru bumbiņu aplītī tā, lai malas būtu plānākas, bet vidus – biezāks.
  11. Aplīša centrā uzliec karoti maltās gaļas, karoti tomātu, divas sālītā gurķa ripiņas, karoti mērces un siera šķēlīti.
  12. Savieno mīklas malas un saspied savienošanās vietas. Apviļā šo maizīti miltos un paripini pa galdu, lai tā kļūtu gluda.
  13. Izklāj cepešpannu ar papīru un saliec uz tās visas maizītes.
  14. Pārklāj ar plēvi un ļauj maizītēm atpūsties 20-30 minūtes.
  15. Sajauc olas dzeltenumu ar pienu. Ar iegūto maisījumu noklāj visas maizītes, pēc tam uzkaisi sezama sēklas.
  16. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 10-15 minūtes.
  17. Ļauj burgeriem atdzist un cel galdā.
  18. Labu ēstgribu!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More