Šie salāti ir vienkārši pagatavojami, un tie noderēs tādā gadījumā, ja jūs vēlaties pārsteigt mājiniekus vai ielūgtos viesus. Tā kā galvenā šo salātu sastāvdaļa ir gaļa, tad tie ir diezgan sātīgi. Tādēļ nepavisam nav obligāti gatavot garnējumu.
Salātu pagatavošanai vislabāk izvēlēties mājas tomātus, kvalitatīvu cieto sieru, mājas olas. Gaļa der jebkāda: vistas vai tītara fileja, vai arī cūkgaļa, ja tā jums garšo labāk. Tikai, izvēloties pēdējo variantu, ir jāatceras, ka gaļa (cūkas) būs jāgatavo mazliet ilgāk, nekā fileja. Pasniedzot salātus, tie vislabāk izskatīsies uz lēzena šķīvja, uz kura vispirms uzliek formējošo metāla riņķi vai kvadrātu.
Pirms pasniegšanas salātus vismaz uz dažām minūtēm ir jāieliek ledusskapī.
Sastāvdaļas:
- vistas fileja – 250-350 g
- cietais siers – 30 g
- tomāti – 1-2 gab.
- olas – 2 gab.
- majonēze – pēc garšas
- sāls – pēc garšas
- kukurūza – 1-2 ēd.k.
Pagatavošana:
1.Gaļu sagriežam vidēji lielos gabalos.
2.Uzliekam tos uz pannas un apcepam, līdz tie gatavi.
3.Sagriežam tomātus.
4.Sarīvējam vārītas olas uz rīves.
5.Uz smalkās rīves sarīvējam cieto sieru. Sākotnēji bija paredzēts visas kārtas likt formējošajā riņķī, taču pēc tam šis moments tika nomainīts pret citu variantu, par kuru tiks stāstīts zemāk.
6.Tagad neaizmirstam par kukurūzu.
7.Visus sagatavotos un sagrieztos produktus saliekam lielā bļodā. Tas attiecas arī uz sieru un kukurūzu. Pēc garšas pievienojam sāli un majonēzi. Samaisām salātus.
8.Un tikai tagad uzliekam formējošo riņķi uz lēzena šķīvja un diezgan stingri tajā saliekam salātus.
9.Noņemam riņķi un dekorējam salātus ‘’Septītās debesis’’, kā sirds vēlas. Mūsu gadījumā tās ir dilles.
Labu apetīti!