Pildīti kartupeļi ir ļoti populārs ēdiens, to vārīšanai ir daudz un dažādu iespēju, tostarp pildīti kartupeļi ar bekonu, ziedkāpostu un sieru. Šis ēdiens rotās jebkuru svētku galdu. Turklāt kartupeļi nemaz nav tik slikti kā mums iestāstīts – tajos ir daudz noderīgu vielu un mikroelementu. Visas receptes sastāvdaļas ir vienkāršas un atrodamas jebkurā ledusskapī, turklāt ēdiens ir viegli un ātri pagatavojams. Šis patiešām būs viens no skaistākajaiem kartupeļu ēdieniem kāds baudīts. Kartupelis ir mīksts no iekšpuses, kraukšķīgu garoziņu un to papildina pikanta garša un aromāts.
Sastāvdaļas
- 5 vidēja izmēra kartupeļi
- 150g siers
- 150g bekons
- 80g ziedkāposts
- 150g krējuma
- Lociņi vai citi zaļumi
- 5g sāls
- 1g pipari
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, nosusina un katru iesaiņo folijā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liek tajā kartupeļus uz 25 – 30 minūtēm. Kartupeļu gatavošanas laiks ir atkarīgs no to lieluma. Kamēr cepas kartupeļi, ņem bekonu un pannā apcep zeltaini brūnus, pēc tam uzmanīgi sagriež mazos gabaliņos. Ziekāpostu sadala un apvāra sālsūdenī, tad atdzesē un smalki sagriež. Sagriež lociņus un sieru sarīvē uz rupjas rīves. Izņme kartupeļus no krāsns, pārgriež uz pusēm un izgrebj vidiņu tā, lai kartupeļi izskatītos pēc laiviņām. Tas ir jādara ātri, jo pēc tam, kad kartpeļu atdzisīs un sacietēs, to būs grūti izdarīt.
Kartupeļu biezenim pievieno skābo krējumu, sāli, pipatus, bekonu, lociņus un ziedkāpostus. Visu kārtīgi sajauc un pilda laiviņas. Virsu apkaisa ar sieru. Liek kartupeļus cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 – 15 minūtēm. Gatavību var noteikt pēc siera stāvokļa – tā, lai tas ir zeltaini brūns. Labu apetīti!