Bez diļļu mērces vasarā pie galda nesēžamies, pat itāļi jautās pēc receptes

edzive

Vasara ir sulīga un smaržu piepildīta sezona. Dārzeņi, augļi un garšaugi – šī pārpilnība prasīt prasa, lai savas maltītes dažādojam un padaram veselīgākas. Ar šo diļļu mērci pat parasti kartupeļi pārvērtīsies par kulinārijas šedevru. Šo mērci ir ārkārtīgi vienkārši pagatavot, jo nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas, tāpēc nepalaidiet garām diļļu sezonu!

Sastāvdaļas

  • saišķītis ar svaigām dillēm
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • puscitrona sula
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Dilles rūpīgi nomazgā un 15 minūtes patur aukstā ūdenī, jo tā pilnībā var atbrīvoties no netīrumiem. Tad dilles nosusina, nogriež kātiņus un dilles liek blenderī. Zaļumos iespiež puscitrona sulu un pēc garšas pievieno ķiplokus. Tad pievieno augu eļļu un visas sastāvdaļas sablenderē biezenī. Gatavo mērci liek burkā un uzglabā ledusskapī.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More