Kartupeļu pīrāgs – pamēģiniet un vienmēr gatavosiet tikai pēc šīs receptes!

edzive

Mīkla ir viegli pagatavojama un bez rauga. Pildījumam var izmantot arī ābolus ar cukuru.

Sastāvdaļas: 

  • Piens – 250ml
  • Kefīrs – 100ml
  • Sāls – 1 ēd. kar. 
  • Cepamais pulveris – 1 tējk. 
  • Milti – 500g
  • Sviests apsmērēšanai – 100ml (izkausēts)

Pildījumam: 

  • Kartupeļi – 5-6gb
  • Zaļumi
  • Eļļa – 30ml
  • Sāls

Pagatavošana: 

Traukā lej siltu pienu, kefīru, pievieno sāli, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa. Iesijā miltus un ar rokām jauc mīklu. Mīklai jāsanāk vidēji biezai un nelīpošai pie rokām. Sagriež četrās daļās. Ļauj 10 minūtes pastāvēt. 
Tikmēr sasmalcina mīļākos zaļumus. Vārītus kartupeļus saspaida lai veidojas biezenis, pievieno zaļumus, eļļu, sāli un kārtīgi samaisa. 

Я много лет искала именно этот рецепт. Делюсь с вами – только попробуйте, всегда будете готовить только его (пошаговое фото)

Ņem vienu daļu mīklas un plāni izrullē. Nosmērē ar izkausētu sviestu. Mīklas vienu malu uzloka uz vidu un nosmērē ar sviestu. Virsū uzklāj pretējo malu un atkal nosmērē ar sviestu. No apļa sanāk mīklas strēmele. Ņem atkal malas un saloka – apsmērē, no otra gala tāpat. Tagad sanāk mīklas kvadrāts. Izrullē otru mīklas daļu tāpat ļoti plānu. Centrā liek iegūto kvadrātu no pirmā mīklas gabala. ”Iesaiņojam” to mīklā: no sākuma uzliekot uz tā apakšējo malu, tad augšējo, tad sānu malas. Pie tam katru malu iesmērē ar sviestu. Tādā veidā sanāk divas sagataves. Ieliek uz 10 minūtēm saldētavā. 

Я много лет искала именно этот рецепт. Делюсь с вами – только попробуйте, всегда будете готовить только его (пошаговое фото)
Я много лет искала именно этот рецепт. Делюсь с вами – только попробуйте, всегда будете готовить только его (пошаговое фото)

Mīklu atkal izrullē, nedaudz iesmērē ar sviestu, pa vidu liek kartupeļu pildījumu un pārklāj ar pusi mīklas, uzsmērē sviestu, uzklāj otru pusi mīklas un kārtīgi aizspiež sānu un abus galus. Tādā pašā veidā sagatavo otru kukulīti. 

Я много лет искала именно этот рецепт. Делюсь с вами – только попробуйте, всегда будете готовить только его (пошаговое фото)

Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, ar savienojuma vietu uz leju. Apsmērē ar olu dzeltenumu. Ja ir vēlēšanās, augšpusē var izdarīt iegriezumus šķērsām pāri. Cep 180 grādos līdz kļūst skaisti brūns. 

Я много лет искала именно этот рецепт. Делюсь с вами – только попробуйте, всегда будете готовить только его (пошаговое фото)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More