Kabaču ruletītes ar malto gaļu – ļoti garšīga un sātīga uzkoda, kuru var pagatavot gan ikdienai, gan svētku galdam. Sanāk garšīgāk nekā tīteņi un ir vieglāk pagatavojami. Var ēst gan siltus, gan aukstus. Garšos kopā ar kečupu, krējumu un saldi – skābu mērci.
Sastāvdaļas:
- 2 porcijām
- Kabači – 550g
- Maltā gaļa – 200g
- Sīpols – 1gb
- Sāls
- Eļļa – 2 ēd. kar.
- Pipari
- Zaļumi
- Salds krējums – 1 glāze
Pagatavošana:
Vislabāk derēs vidēja lieluma kabacīši bez sēklām un bez bojājumiem. Kārtīgi nomazgā un nosusina ar salveti. Nogriež abus galiņus. Sagriež loksnēs pa visu garumu. Šeit vislabāk lietot dārzeņu tīrītāju vai ļoti asu nazi. Kabaču loksnēm uzber sāli un uzmanīgi apmaisa. Atstāj uz 15-20 minūtēm, lai notek visa sula.
Sagatavo pildījumu. Jebkuru malto gaļu liek dziļā bļodā. Sīpolu nomizo un samaļ, pievieno gaļai un labi samaisa. No zaļumiem vislabāk derēs dilles un pētersīļi. Zaļumus sasmalcina un pievieno maltajai gaļai, pievieno sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
Kabačus liek caurdurī un kārtīgi noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina lieko mitrumu. Uz kabača viena gala liek nelielu porciju maltās gaļas un satin ruletītē. Ņem dziļo cepšanas formu, ielej eļļu un kārto ruletītes. Virsū uzlej saldo krējumu, uzber nedaudz piparus un ja vajag, sāli. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-40 minūtes. Labu apetīti!