Vārds ”šašliks” ir Krimas tatāru vārda ”šišliks” sagrozījums – kaut kas uz iesma. noteikt, kurā valstī šis ēdiens ir radies, nav iespējams. Vēl pirmatnējie cilvēki, iegūstot uguni, gatavoja nomedīto dzīvnieku gaļu uz uguns. Šodien, pirms piknika, pirmām kārtām izlemj, kurš iemarinēs gaļu. Jā – pikniks bez šašlika – velti patērēts laiks. Ja ir paredzēts pikniks, iemarinējiet gaļu pēc dotās receptes! Jums patiks!
Sastāvdaļas:
- Cūku ribiņas – 1,5kg
- Cūkgaļas fileja – 1,5kg
- Sīpoli – 1kg
- Sāls – pēc garšas
- Pipari – pēc garšas
- Kaltēts baziliks – pēc garšas
Pagatavošana:
Attīra fileju no plēvēm, sagriež porciju gabaliņos.
Sagriež ribiņas gabaliņos – vienā gabaliņā viena ribiņa.
Gabaliņiem nav jābūt maziņiem un plāniem, jo tad gaļa ātrāk izžūst un apēst sulīgu šašliku vairs nesanāks.
Gaļu no visām pusēm ierīvē ar garšvielām.
Sīpolus notīra un sagriež pusgredzenos. Ieber sīpolus maisiņā un labi saspaida.
Turpat pievieno gaļu un vēlreiz visu labi samaisa. Maisiņu aizsien un liek ledusskapī uz 24 stundām. Pēc diennakts gaļu var likt uz iesmiem un cept.
Runā, ka labam šašlikam nevajag neko citu, kā labu gaļu un garšvielas. Vairāk neko. Nav obligāti marinēt kefīrā, vīnā vai minerālūdenī. ja gaļa būs pareizi pagatavota, tā būs sulīga, garšīga un maiga.