944
Sastāvdaļas
- Rīsi – 400g
- Laims – 3gb
- Medus šķidrs – 2 ēd. kar.
- Ingvera sakne – 5cm
- Jaunais sīpols ar lokiem – 1gb
- Olīveļļa – 2 ēd. kar.
- Kajēnas pipari – šķipsniņa
Pagatavošana
Uzvāra rīsus sālsūdenī, ievērojot laiku, kas dots uz iepakojuma. Ieliek caurdurī, nosusina. Liek salātu traukā. Samaisa laima sulu, uz smalkas rīves sarīvētu laima miziņu ar medu un kajēnas pipariem. Iegūto maisījumu pievieno atdzisušiem rīsiem un samaisa. Smalki sagriež jauno sīpolu bez lokiem, apcep uz pannas līdz zeltainai krāsai. Pievieno notīrītu un sarīvētu ingveru. Gatavo vēl dažas minūtes. Tālāk pievieno rīsus, samaisa un ļauj nedaudz uzsilt. Rīsus pasniedz apkaisītus ar sagrieztiem lociņiem.