Sēņu žuljēns – lielska karstā uzkoda

edzive

Sēņu žuljēns – lieliska karstā uzkoda, kuru var pasniegt gan brokastīs, gan vakariņās, gan derēs arī svētku galdam. Žuljēnu visbiežāk pasniedz mazos porciju trauciņos, bet arī maza porcija būs pietiekama lai remdētu izsalkumu. 

Sastāvdaļas

  • Baltās sēnes kaltētas – 15g
  • Sīpols – 1gb
  • Saldais krējums – 250ml
  • Cietais siers – 100g
  • Šampinjoni – 500g
  • Milti – 20g
  • Sāls – 1/2 tējk. 
  • Ķiploki – 1 daiviņa

Lasi arī: Garšīgs siers 30 minūtēs

Pagatavošana

Šajā receptē galvenā sastāvdaļa ir šampinjoni, tāpēc, ka tie ir vieglāk pieejami. Bet lai garša būtu bagātīgāka un pastiprinātu sēņu garšu, pievieno sasmalcinātas kaltētas baltās sēnes. Tās var samalt blenderī vai kafijas dzirnaviņās. Sīpolu sagriež un apcep nelielā daudzumā sviesta līdz kļūst caurspīdīgi. Šampinjonus kārtīgi attīra no netīrumiem, sagriež un liek pannā pie sīpoliem. Gatavo, ik pa laikam pamaisot, līdz iztvaikojis liekais mitrums no sēnēm. Tad pievieno karoti miltu un sēņu pulveri, pieliek sāli un kārtīgi samaisa. Pannā ielej saldo krējumu, maisa un turpina gatavot uz nelielas uguns, kamēr mērce sabiezē. Porciju trauciņus iesmērē ar ķiploku un liek sēņu maisījumu. Virsū uzkaisa sarīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 190 grādos 15 minūtes. Sieram ir jāizkūst un jākļūst zeltainam. Jāpasniedz kā karsta  vai silta uzkoda. Nedrīkst aizmirst par to, ka trauciņi ir karsti – parūpējies par to lai ēdēji neapdedzinās. Auduma salvetītes šoreiz ļoti noderēs. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More