Ķirbju humuss

edzive

Humuss ir universāla piedeva, kā arī īsts atradums vegāniem un veģetāriešiem. Ēdiens ir nācis no tuvo Austrumu valstīm un to var pasniegt gandrīz jebkādi: kā mērci, aukstu piedevu, ar tortillju, dārzeņiem utt.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze turku zirņi
  • 300g ķirrbis
  • 2 ķiploku daivas
  • pustējkarote sāls
  • tahini pasta pusglāze
  • citronu sula pēc garšas
  • pusglāze olīveļļas
  • kumīns pēc garšas
  • 1 tēj.k. sodas
  • melnie pipari pēc garšas

Lasi arī: Zupa ar baklažāniem! Gatavoju jau trešo dienu

Pagatatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Glāzi ar turku zirņiem aplej ar ūdeni, pievieno 1 tējkaroti sodas un atstāj uz nakti. No rīta ūdeni nolej, noskalo tos zem auksta ūdens. Lieciet katliņā, uzlej svaigu ūdeni un vāra līdz

Attīra ķirbi, sagriež kubiņos, apkaisa ar sāli, melnajiem pipariem, aplej ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī kopā ar veselām ķiploku daiviņām. Cep 35 – 40 minūtes.

Gatavis turku zirņus ieliek caurdurī un katru zirni paripina starp plaukstām tā, lai nokrīt miziņa. Cepto ķirbi un ķiplokus sablenderē līdz vienmērīgai masai.

Pievieno pārējās sastāvdaļas un turpina blenderēt. Tad visu pilda iepriekš sagaravotās burkās.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More