Kā pagatavot visgardākos rīsus

edzive

Rīsi ir lieliska piedeva gandrīz visiem dārzeņu ēdieniem. 80% ogļhidrātu, minimāls sāls daudzuums un glutēna neesamība padara to par popoulārāko produktu tiem, kuriem jāseko līdzi savai ēdienkartei.

Ir daudz dažādu rīsu šķirņu (garengraudu, apaļi, vidēji graudaini). Pēc apstrādes metodes – savvaļas, pulēti, tvaicēti. Savvaļas vai brūnie rīsi tiek uzskatīti par veselīgākiem. Pēc termiskās apstrādes nemizoti graudi pilnībā saglabā savu formu. Bet diemžēl šādu rīsu cena ir diezgan padārga.

польза авокадо

Ja vēlaties pat no lētajām rīsu šķirnēm, pagatvot pavisam garšīgu piedevu tad, lūk, recepte jums!

Lasi arī: Ķirbju humuss

Sastāvdaļas

  • 1 glāze rīsu
  • 400ml ūdens
  • 40g sviesta
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

Pirmkārt, rīsi ir kārtīgi jānomazgā. Rīsus ieber bļodā, aplej ar ūdeni un ar rokām rūpīgi samaisa, tad ūdeni nolej. Atkārtojiet procedūru vairākas reizes.

как варить рис

Tad rīsus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz divām stundām. Nolej ūdeni, kurā rīsi bija iemērkti un liek rīsus katlā. Tad rīsiem uzlej 400ml ūdens. Ūdeni uzvāra līdz burbuļošanās sākusies un tad pavāra 3 minūtes. Tad pievieno sāli un sviestu. Katlam uzliek vāku un atstāj rīsus uz 30 minūtēm.

как варить рис

Rīsi izdosies ļoti gardi un kvalitatīvi!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More