Uzbeku tantiņas noslēpumi: Kā pagatavot ideālu plovu!

edzive

Uzbekiem ir paruna: “Ja jāmirst, tad no plova!”

Lūk, īsta uzbeku plova recepte!

Sastāvdaļas

  • 1 kg rīsu;
  • 1 kg jēra gaļas;
  • 1 kg burkānu;
  • 4 sīpoli;
  • 300 ml saulespuķu eļļas;
  • 2 ķiploku daivas;
  • Divas šķipsnas sarkano piparu;
  • Barbarisa gas 1 tējkarote;
  • 1 tējkarote ķimenes;
  • 1 tējkarote koriandrs;
  • Sāls pēc garšas.

Lasi arī: Iebiezinātais piens no divām sastāvdaļām un minimālu cukura daudzumu

Pagatavošana

  1. Rīsi ir vairākas reizes rūpīgi jānoskalo, lai pēc skalošanas ūdens būtu dzidrs.
  2. Nomizojiet ķiploku daivām cieto mizu un atstājiet tos veselus.
  3. Nomizojiet trīs sīpolus un sagrieziet gareniskā veidā. Tad nomizojiet burkānus sagrieziet plānās sloksnēs.
  4. Uzkarsējiet čuguna katlu un ielejiet tajā eļļu. Iemetiet tajā vienu sīpolu līdz tas palier gandrīz melns.
  5. Tad lieciet katlā atlikušos sīpolus līdz tie kļūst zeltaini (apmēram 10 minūtes).
  6. Nomazgā jēru un sagriež vidēja lieluma kubos. Tad pievieno sīpoliem un apcep zeltaini brūnu.
  7. Pievienojiet burkānus un apcepiet ar gaļu un sīpoliem, nemaisot 3 minūtes. Pēc tam samaisiet sastāvdaļas un pagatavojiet vēl 10 minūtes. Ielejiet verdošu ūdeni katlā. Tam vajadzētu būt 1 cm virs katla satura.
  8. Pievienojiet sarkanos pipers un tad atstājiet gatavoties uz lēnas uguns 1 stundu.
  9. Samaisa kopā ķimenes, koriander un barbarisa ogas un sāli un pievienojiet plovam.
  10. Tagged jāgatavo rīsi. Tie vēlreiz jānoskalo un jāuzber uz gaļas. Tad palielina uguni un rīsus aplej ar vārītu ūdeni, lai ūdens būtu 3cm virs rīsiem.
  11. Kad ūdens ir pilnībā uzsūcies uzlieciet pa virsu ķilpoku daivas. Tad plovā jāizveido vairāki caurumu ar plānu koka skaliņu.
  12. Tad katlam liek virsū vāku un vāra vēl 30 minūtes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More