Uz svētkiem katra saimniece cenšas atrast kādu recepti ar kuru pārsteigt savus viesus un mājiniekus. Labākā uzslava – smaids sejās, kad pagaršos šos salātus. Šie salāti ir gan garšīgi, gan vizuāli skaisti.
Sastāvdaļas
- Vistas krūtiņa vai fileja – 250-300g
- Kartupeļi – 5-6gb
- Olas – 4gb
- Svaigi guŗķi – 4gb (mazie)
- Valrieksti, žāvētas aprikozes, žāv. plūmes – 60g
- Majonēze
Dekorēšanai
- Zaļie zirnīši
- Granātābolu sēklas
- Siers
Pagatavošana
Sākumā izvāra vistas gaļu, kartupeļus, olas. Sagatavo trauku – labāk taisnstūra, palielu, jo kad kārtas būs saliktas, tās būs jāsarullē.
![](https://www.syl.ru/misc/i/ni/1/3/7/7/9/3/1/i/1377931.jpg)
Trauku izklāj ar pārtikas plēvi un liek pirmo kārtu. Pirmajā kārtā tiek likti sarīvēti vai smalki sagriezti vārīti kartupeļi. Ņem majonēzi un ”uzzimē” rakstiņu, lai savelkas majonēze kartupeļos.
![](https://www.syl.ru/misc/i/ni/1/3/7/7/9/3/4/i/1377934.jpg)
Tālāk ir vistas gaļas kārta. Vista smalki sagriezta. Un atkal majonēzes ”rakstiņš”. Tālāk liek sarīvētu olu un atkal majonēzi. Ceturtā kārta būs smalki sagrieztas aprikozes, plūmes, rieksti.
![](https://www.syl.ru/misc/i/ni/1/3/7/7/9/3/6/i/1377936.jpg)
Piektā kārta – sarīvēts gurķis un majonēze. Sagatavoto kompozīciju jāsarullē ruletē un jāietin plēvē. Liek ledusskapī uz 2 – 3 stundām. Pēc tam iztin no plēves un pārsmērē ar majonēzi.
![](https://www.syl.ru/misc/i/ni/1/3/7/7/9/3/9/i/1377939.jpg)
Dekorē ar zaļajiem zirnīšiem, granātābolu sēklām un rīvētu sieru.