Sāļā kārtainā rulete

edzive

Uz svētkiem katra saimniece cenšas atrast kādu recepti ar kuru pārsteigt savus viesus un mājiniekus. Labākā uzslava – smaids sejās, kad pagaršos šos salātus. Šie salāti ir gan garšīgi, gan vizuāli skaisti. 

Sastāvdaļas

  • Vistas krūtiņa vai fileja – 250-300g
  • Kartupeļi – 5-6gb
  • Olas – 4gb
  • Svaigi guŗķi – 4gb (mazie)
  • Valrieksti, žāvētas aprikozes, žāv. plūmes – 60g
  • Majonēze

Dekorēšanai

  • Zaļie zirnīši
  • Granātābolu sēklas
  • Siers

Pagatavošana

Sākumā izvāra vistas gaļu, kartupeļus, olas. Sagatavo trauku – labāk taisnstūra, palielu, jo kad kārtas būs saliktas, tās būs jāsarullē.

Trauku izklāj ar pārtikas plēvi un liek pirmo kārtu. Pirmajā kārtā tiek likti sarīvēti vai smalki sagriezti vārīti kartupeļi. Ņem majonēzi un ”uzzimē” rakstiņu, lai savelkas majonēze kartupeļos.

Tālāk ir vistas gaļas kārta. Vista smalki sagriezta. Un atkal majonēzes ”rakstiņš”. Tālāk liek sarīvētu olu un atkal majonēzi. Ceturtā kārta būs smalki sagrieztas aprikozes, plūmes, rieksti.

Piektā kārta – sarīvēts gurķis un majonēze. Sagatavoto kompozīciju jāsarullē ruletē un jāietin plēvē. Liek ledusskapī uz 2 – 3 stundām. Pēc tam iztin no plēves un pārsmērē ar majonēzi.

Dekorē ar zaļajiem zirnīšiem, granātābolu sēklām un rīvētu sieru. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More